Èxit del acte ’El che viu! a l’amèrica llatina al segle XXI

9

L’acte homenatge al Che Guevara, en el 40 aniversari de la seva mort, va abarrotar la sala de conferències de cotxeres de sants el passat dimarts 6 de novembre. Més de 120 persones van escoltar els parlaments de Esther Vivas, militant de Revolta Global, que va escriure un panorama actual de les lluites a Amèrica Llatina pel socialisme del segle XXI.

A continuació, Daniel Pereyra, militant marxista revolucionari de llarga trajectòria, ex-guerriller i periodista argentí, va destacar els valors que defensava i simbolitzava amb la seva lluita Ernesto Che Guevara. En un parlament emotiu, que va apropar als assistents a la figura històrica del Che.

L’acte el va acabar Michael Löwy, sociòleg brasiler i reconegut intel·lectual marxista, que recentment ha publicat a França el llibre ’Che: una flama que encara crema’, conjuntament amb Olivier Bensancenot (portaveu de la LCR). Michael ens va fer un repàs de quines idees del Che son vigents ara en els debats i les lluites que es concorren als diferents països d’Amèrica Llatina.

L’acte, tot un èxit organitzatiu, va servir també per donar a conèixer el projecte comunista revolucionari de Revolta Global entre els assistents. Un projecte que ben bé també podrien anomenar "comunista guevarista". Hasta la victoria siempre!