Xerrades a dos instituts de Sabadell per impulsar la lluita unitària contra la LEC del Tripartit

Xerrades a dos instituts de Sabadell per impulsar la lluita unitària contra la LEC del Tripartit

Com tots sabem, el passat 16 de novembre el conseller d’educació Ernest Maragall va presentar les bases de la LEC (Llei d’Educació de Catalunya); una proposta que aposta clarament per la privatització i la mercantilització de l’ensenyament, deixant la pública de forma marginal. Davant aquests fets, tots els sindicats i organitzacions estudiantils hem convocat vaga i manifestació el 14 de Febrer a les 12.00 (pl. Universitat – Barcelona). El MAES (Moviment d’Assemblees Estudiantils de Sabadell) també ens hi posicionem en contra i convoquem una concentració a les 10.00 davant l’Ajuntament de Sabadell, per assistir després a la manifestació de BCN.

Trobem de gran importància mobilitzar-se en contra d’aquesta greu agressió a l’ensenyament català, i per aquest motiu hem fet difusió de la convocatòria repartint pamflets, penjant pancartes i cartells, informant als medis de comunicació i organitzant xerrades als instituts.

Avui, per exemple, hem organitzat des d’algunes assemblees estudiantils íntegres del MAES dues xerrades a dos instituts de Sabadell. Una d’aquestes s’ha realitzat al IES Vallès, amb la presència de l’alumnat del centre però amb una assistència pràcticament nul·la del professorat. Alguns alumnes han anat al Bar del centre ha buscar el professorat, però aquest no s’ha dignat ni a venir. La xerrada però, ha seguit endavant per l’alumnat amb una boníssima participació de l’assemblea del institut.

L’altra xerrada s’ha realitzat al IES Escola Industrial, organitzada i concebuda (al igual que IES Vallès) per l’assemblea estudiantil del centre, que a més a més ha portat a la xerrada un sindicalista de Co.Bas. Hi han assistit unes 100 persones, majoritàriament professores/rs del centre, a part de l’alumnat i la presència d’un sindicalista d’USTEC.

Traiem una experiència molt positiva de les dues xerrades, sobretot pel fet d’haver pogut establir un contacte amb el col·lectiu docent a una d’aquestes. La seva lluita és també la nostra, i la unitat i la germanor són fonamentals per derrocar aquesta llei.

Hem observat, però, un desconeixement brutal entre el col·lectiu docent de primària i secundària, que no només es deu a les continues mentides dels medis de comunicació i governs, sinó al mal paper que està jugant la burocràcia sindical, que és el principal responsable d’assegurar la informació dins el professorat dels centres.

Hem de tenir en compte que les mobilitzacions en contra de la LEC no s’acaben el 14F, i des del MAES seguim amb la lluita per l’ensenyament públic i de qualitat, i donem suport a tot el moviment des de les bases democràticament organitzades que, al igual que nosaltres, lluiten per una societat més justa i igualitària, per un ensenyament públic, laic, català, educatiu i democràtic!!

EL 14F SURT AL CARRER A DEFENSAR LA PÚBLICA!

NO A LA LEC DEL TRIPARTIT!

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS