Voluntat d’Educació de negociar les Bases de la Llei? Comunicat de premsa d’USTEC – Ste’s sobre declaracions conseller ensenyament

Comunicat de premsa

Davant les declaracions del Sr. Conseller d’Educació, Ernest Maragall, aquest matí a Catalunya Ràdio, sobre la seva voluntat de negociar les Bases de la Llei d’Educació de Catalunya, USTEC·STEs vol manifestar:

És veritat que el Conseller ens va convocar a una reunió abans de fer públiques aquestes Bases, però en la reunió només se’ns va “informar” que presentaria les Bases, i no pas sobre el seu contingut. A més va afirmar que “no negociaria amb els sindicats sinó que la Llei es negociaria en el Parlament”. Posteriorment no hem rebut cap convocatòria ni del Conseller ni de cap representant de la Conselleria per parlar de les Bases de la Llei.

El Consell Escolar de Catalunya no és un òrgan de negociació, sinó de consulta. El CEC elabora informes sobre els decrets de l’Administració, que no són vinculants en cap cas. Aquests informes expressen la opinió majoritària dels membres que conformen el Consell Escolar, que tenint en compte el nombre de participants representants de la pròpia Administració, de les patronals privades, dels Municipis, de les organitzacions empresarials, del món universitari, etc, la comunitat educativa està en absoluta minoria. En concret, USTEC·STEs té un representant d’un total de més de 40 membres.

És, per tant, completament fals que USTEC·STEs hagi tingut la possibilitat de negociar amb la Conselleria. Ni tant sols hem pogut dialogar.

Rosa Cañadell

Portaveu d’USTEC·STEs


USTEC·STEs (IAC) 6 de febrer de 2008


NOTICIAS ANTICAPITALISTAS