Viladecavalls i Vacarisses donen el seu suport a les consultes populars municipals per la independència

[Traducción al castellano]

Viladecavalls i Vacarisses donen el seu suport a les consultes populars municipals per la independència
&nbsp
Ambdós ajuntaments van aprovar ahir en el ple municipal la moció presentada pels republicans
&nbsp
Patricia Guerrero
Aterrassa.cat

Una consulta popular per la independència pot ser possible a Viladecavalls i Vacarisses. Així ho van aprovar ahir, tots dos consistoris durant la celebració dels seus respectius plens municipals. Es tractava d’una moció emesa pels grups locals d’Esquerra Republicana per Catalunya -en el cas de Vacarisses, per la coalició ERC-AM.

Els republicans van demanar que els ajuntaments donessin el seu suport a les consultes populars municipals per la independència, tal i com va passar fa poques setmanes a Arenys de Munt. La proposta va ser acceptada per tots dos consistori, amb la qual cosa, en cas que alguna entitat local decideixi tirar endavant la consulta, aquesta rebrà el suport i l’assessorament del consistori.Tanmateix, tots dos van decidir emetre les seves felicitacions a l’èxit de la iniciativa d’Arenys de Munt.

Vacarisses va comptar amb l’abstenció dels socialistes, mentre que a Viladecavalls van haver-hi els vots en contra dels regidors no adscrits socialistes i de l’independent Paco Vega, així com les abstencions d’Iniciativa i d’un membre convergent de l’equip de govern.

En aquest sentit, Francisco García Cano, portaveu de la plataforma socialista de Viladecavalls, considera que aquest tipus de consultes generen unes expectatives innecessàries a la societat, ja que no tenen garanties democràtiques.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS