(VÍDEO) Disparos, golpes de bastón y embestidas en lancha: así intenta Grecia detener la llegada de migrantes

Esta mañana, un niño ha muerto tras el naufragio de una embarcación que llevaba una cincuentena de migrantes

Publicidad

Els guardacostes grecs cometen tota mena d’il·legalitats per evitar que arribin més embarcacions amb migrants a les illes del mar Egeu, arran de l’ordre de dijous del govern turc d’obrir les fronteres amb la Unió Europea. En un vídeo penjat a Twitter per Mark Stone, corresponsal de SkyNews, es veu com els guardacostes disparen trets i proven d’envestir una embarcació plena de persones. A més, els agents intenten de rebentar-la amb bastons metàl·lics mentre amenacen els migrants perquè torni cap a aigües turques.

Avui mateix, els guardacostes han informat que un nen havia mort arran del naufragi d’una embarcació que transportava una cinquantena de migrants cap a l’illa de Lesbos. Segons les autoritats gregues, més d’un miler de migrants han arribat a les illes de l’Egeu des d’ahir al matí. Ahir, el primer ministre de Grècia, Kiriakos Mitsotakis, va anunciar que el país no acceptaria peticions d’asil durant un mes, cosa que implica de facto la suspensió de la Convenció de Ginebra.

En paral·lel, organitzacions feixistes s’han mobilitzat contra els refugiats per a intimidar-los, cridant-los que tornin cap a Turquia. El periodista Hibai Arbide documenta aquests dies algunes de les aberracions dels grupuscles d’extrema dreta contra els refugiats a l’illa de Lesbos i al camp de refugiats de Moria.

https://twitter.com/Hibai_/status/1234089327870775296

A més, els feixistes van calar foc a un dels centres de recepció de l’ACNUR a Lesbos

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-trets-cops-de-pal-i-envestides-amb-llanxa-aixi-intenta-grecia-aturar-larribada-de-migrants/

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More