Vendre la casa per anar de lloguer

Publicidad

Per Marc Ferré LLauradó

L’altre dia em van explicar que en una comunitat de veïns de Campclar feia temps que parlaven sobre la idoneïtat d’arreglar la façana que aparentment estava en mal estat. Algunes empreses constructores pressupostaven que la reparació podria pujar a uns 150.000€  Diversos propietaris hi estaven en contra perquè creien que a l’edifici hi havia altres mancances i prioritats abans de fer la façana. Creien que havien d’ajudar a alguns veïns  a parar els desnonaments que feien els bancs en algun dels pisos de l’edifici, fer front a talls elèctrics per factures abusives, un IBI desmesurat, o uns impostos de brossa massa elevats… però en canvi altres propietaris amb molta més antiguitat a l’escala, entre els que hi havia el president, advocaven per reformar-la. Deien que s’havien compromès a arreglar-la i que si no ho feien abans del 2017 potser rebrien alguna sanció econòmica i quedarien malament en canvi si ho feien potser rebrien un  ajut de 30.000€ de l’ Estat i un altre de la Generalitat de Catalunya. Tot i que la subvenció  era més una il·lusió que una realitat.

El cas és que en una d’aquestes reunions de propietaris on es debatia el tema amb defensors i retractors de la reforma es va presentar una empresa d’un altre sector, que no tenia experiència en construcció i rehabilitació de façanes,  amb una proposta. L’empresa invertiria 150.000€ en la reforma de la façana  sense especificar als veïns si es referia al seu preu de cost o al preu de venta al públic. A canvi, l’empresa volia que els propietaris abandonessin les seves llars durant 40 anys. Durant aquests anys quaranta anys l’empresa podria gestionar aquell edifici com volgués i treure’n rendiment econòmic si el volia sub- arrendar. A més a més els propietaris es comprometien a pagar a l’empresa  25.000€ anuals durant 40 anys. O sigui, en total 1.000.000€. I el porter que treballava a la comunitat? Doncs l’havia d’abandonar i era cosa dels propietaris decidir si li seguien pagant el sou o el feien fora.  Alguns  van plantejar que d’aquí quaranta anys potser caldria tornar a arreglar la façana i aleshores què farien.

Finalment, encara que sembli inversemblant 18 dels 27 propietaris van acceptar la proposta perquè la consideraven  immillorable.

El passat 22 de juliol immobiliària Santa Gadea es va oferir a l’ Ajuntament de Tarragona per invertir 15M€ a l’Anella Mediterrània. A canvi volia els drets l’explotació de tot el complex esportiu de Campclar i que l’ Ajuntament de Tarragona li pagués a aquesta empresa 2,5M anuals durant 40 anys. Alguns  van plantejar que d’aquí quaranta anys potser caldria tornar a arreglar el complex esportiu.

Finalment, encara que sembli inversemblant, 18 dels 27 propietaris (9 del PSC- 4 del PP- 1 d’UDC i els 4 C´s) van acceptar la proposta perquè la consideraven  immillorable. Aquest disbarat ara entrarà en tràmits administratius fins que s’aprovi definitivament i és durant aquests mesos quan entre tots l´hem d’aturar.

Nota:

Campclar es un barrio de Tarragona donde, justamente se van a construir las instalaciones de los juegos mediterráneos, que será otra estafa y una ruina más de deudas para el pueblo de Tarragona.

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More