[Vídeos] 500 persones a l’acte final de campanya de Des de Baix i ocupació de l’estació de Sants

[Traducción al castellano]

Prop de cinc-centes persones van participar a l’acte final de campanya de Des de Baix celebrat ahir divendres 26 al Casinet d’Hostafrancs a Barcelona. Amb el teatre del Casinet ple de gom a gom Esther Vivas, Josep Bel, Josep Lluís del Alcázar, Pep Riera, Manel Márquez, Olivier Besancenot, Daniel Martins, Carmina Malagarriga, Miquel Blach, Vanessa Mercadal i Jordi Creus van prendre la paraula.

A part dels i les candidates de Des de Baix, a l’acte van intervenir també representants de diferents lluites socials com un membre de l’Associació de Guinea-Bissau de Catalunya; Nicola Tanno de la campanya STOP bales de goma i Sultana Jaia, activista sahrauí tot just arribada de El Aaiun per ser tractada mèdicament a Barcelona, va ser un dels moments més emotius de l’acte.

Manel Márquez, fundador de Kaosenlared.net i membre de la candidatura per Barcelona, va inaugurar l’acte i va deixar ben clar que “aquest és un acte democràtic. Som pocs però serem més i anem lluny”.

Seguidament Carmina Malagarriga, número 2 per Tarragona, va rebutjar les grans infraestructures que estan trinxant el nostre territori i ho va deixar ben clar: “El nostre problema és que no sabem callar”.

Daniel Martins, sindicalista portuguès, va assenyalar l’èxit de la vaga general a Portugal d’aquest passat 24 de novembre i la necessitat de coordinar les lluites a escala europea.

Jordi Creus, cap de llista per Lleida, per la seva banda, va posar èmfasi en la necessitat de fer un treball des de la base i avançar cap a una segona vaga general.

Miquel Blanch, cap de llista per Girona, va assenyalar com les multinacionals i les élites polítiques són responsables d’aquesta crisi i no pas les persones immigrants, com els qui manen ens volen fer creure.

Vanessa Mercadal, número 2 per Girona, va recordar l’impacte de la crisi en les dones i va afirmar que “si la política és la lluita quotidiana, les dones som expertes en política”.

Olivier Besancenot del Nou Partit Anticapitalista francès, va recordar com a França hi va haver una mobilitizació històrica on durant set jornades més d’un mil.lió de treballadors van sortir al carrer, van fer vaga i van ocupar refineries. “Per primera vegada la lluita és una realitat, quelcom més que una acció militant”.

Pep Riera, número 4 per Barcelona, ho va deixar clar: “Si volem un territori viu, s’han de prendre mesures anticapitalistes” i va recordar com l’especulació amb la terra no és tan sols un problema de la pagesia sinó una qüestió política i social.

Josep Lluís del Alcázar, número 3 per Barcelona, va indicar com en un context de crisi a “allò que li diuen rescat, en realitat és un robatori” i va apostar per una república catalana que pugui decidir lliurament el seu futur.

Josep Bel, número 2 per Barcelona, va assenyalar la creixent retallada de llibertats democràtiques, a la vegada que afirmar la urgència de “repartir el treball i la riquesa”.

Esther Vivas, cap de llista per Barcelona, va recordar que “nosaltres som aquells i aquelles que no tenim veu a les institucions. Som una candidatura formada per persones que dia a dia, en la nostra vida quotidiana, estem compromeses en la transformació d’aquesta societat” i va concloure com “perquè un altre món sigui possible, una altra esquerra és del tot imprescindible”.

A l’acte es va llegir també una salutació del director de cinema Ken Loach, un comunicat des de la franja de Gaza i una nota solidària des de Turquia.

———————————————————————-—————

Dos centenars d’activistes de Des de Baix ocupen l’estació de Sants de Barcelona en defensa del transport i els serveis públics

Mobilització final de la campanya de Des de Baix

Després de l’acte final de campanya, on van participar prop de cinc-centes persones, Des de Baix va organitzar la última mobilització. Dos-cents activistes van marxar en manifestació des del Casinet d’Hostafrancs, on es feia l’acte final, fins l’estació de Sants.

Encapçalats per una pancarta en defensa d’una altra Vaga General, els manifestants van entrar dins l’estació cridant eslògans a favor del transport públic i de qualitat i en contra la privatització dels serveis públics i també en defensa de la mobilització social. Els i les activistes van ocupar el vestíbul central de l’estació, on la cap de llista per Barcelona, Esther Vivas, va denunciar&nbsp les polítiques del Govern de la Generalitat a favor de les grans infraestructures, l’especulació en el territori i els preus abusius del transport públic.

A continuació, els activistes van recórrer en manifestació el recinte i van fer una parada especial davant del McDonald’s de l’estació. Allà els i les manifestants van denunciar el menjar escombraria i l’explotació laboral, dels quals McDonald’s n’és tot un símbol.

L’acció reivindicativa va finalitzar a l’esplanada de l’entrada de l’estació on els i les activistes de Des de Baix van donar per acabada la mobilització i la campanya electoral. Una campanya, que com va recordar Esther Vivas, “ha mostrat una altra manera de fer política, vinculada a les lluites i als moviments socials, amb accions directes, piquets informatius, xerrades a tot el territori i amb un programa de ruptura amb les actuals polítiques i en defensa de mesures al servei de la majoria del poble de Catalunya”.


Reportatge fotogràfic dels actes de final de&nbsp campanya >>>


NOTICIAS ANTICAPITALISTAS