VÍDEO: OCUPACIÓ universitat a Tarragona

[Traducción al castellano]

El 28 d’abril, coincidint amb la cimera de ministres europeus i la contra-cimera del Fòrum d’Estudiants Europeus (FEE) a Lovaina (Flandes), una setantena d’estudiants de la URV s’han manifestat al campus Catalunya contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), altrament dit procés de Bolonya, sota la consigna, “Ocupem les aules per la universitat pública”. La protesta, convocada pel nucli del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha transcorregut, aquest migdia, pels edificis del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Al llarg del recorregut per l’interior de la universitat han encartellat i enganxat nombrosos adhesius per l’ensenyament públic, popular, català, antipatriarcal i de qualitat. La marxa s’ha aturat al pati central del campus Catalunya, on s’han llegit el manifest que denuncia les diferents privatitzacions i l’aplicació antidemocràtica del Pla de Bolonya. La manifestació ha finalitzat a la porta principal del campus han fet una pintada simbòlica amb el lema ‘Aturem Bolonya”.

En acabat, s’ha realitzat un dinar popular al pati central del campus, on hi han participat una cinquantena de persones. A les 4 de la tarda ha començat una assemblea per parlar de les accions a emprendre per mostrar el rebuig estudiantil al Pla Bolonya, que han donat peu a l’ocupació de la universitat.

&nbsp
NOTICIAS ANTICAPITALISTAS