VÍDEO Manifestació nacional a Barcelona; 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència

[Traducción al castellano]

L’Esquerra Independentista del Camp (EIC) va a la convocatòria nacional a Barcelona per la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència.

Crònica:

La convocatòria la feia la campanya ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència. Els actes van començar a primera hora de la tarda amb exhibicions de cultura popular. Després va ser el torn d’homenatjar i reivindicar la lluita de les persones que des d’aleshores fins l’actualitat s’han enfrontat a l’ocupació, la repressió i l’explotació. Tot seguit, 1.200 persones es van manifestar pel centre de Barcelona. Un concert va cloure la jornada.

L’Esquerra Independentista de la ciutat havia convidat tres persones que s’han significat des de fa decennis per la seva lluita de signe divers, però totes tres marcades per la voluntat de construir un país lliure de persones lliures. El primer en pujar a l’escenari va ser Esteban Cebrián, militant comunista que va participar en la vaga més llarga que hi ha hagut al país: la de la FORSA (empresa del Baix Llobregat). Cebrián no només va parlar del passat sinó que va reivindicar la necessitat de continuar lluitant, especialment en un context com l’actual de retallades dels drets de la classe treballadora. Li va prendre el relleu sobre l’escenari Montserrat Cervera, activista feminista des dels anys setanta, que va recordar la repressió, però també la lluita, de les dones contra el franquisme. Com Cebrián, Cervera va destacar que malgrat el canvi de règim polític, les dones continuen patint la violència i exclusió del patriarcat. Finalment, l’esquerra independentista es va voler reivindicar a si mateixa com a moviment polític, nascut de l’organització mare PSAN (aquest 2008 ha fet 40 anys), i per fer-ho va convidar a una persona que ha participat en l’estratègia d’enfrontament directe amb l’Estat, Xavier Barberà, que va ser militant de les organitzacions armades EPOCA i Terra Lliure, i actualment milita a la CUP de Lleida.

Després de l’homenatge reivindicatiu, 1.200 persones van manifestar-se pel centre de la ciutat darrere d’una pancarta on es podia llegir: "70 anys després, continuem lluitant contra els seus hereus".

D’aquesta manera, la militància de l’esquerra independentista ha reivindicat que la lluita actual està connectada, perquè n’és hereva, amb les anteriors generacions de catalanes i catalans que, des de l’endemà mateix de la derrota davant les tropes de Franco, es van enfrontar el nou context d’opressió. I encara més, ja que damunt l’escenari també van reivindicar la lluita anterior contra l’ocupació borbònica fa 300 anys, o a favor dels drets de les classes treballadores.

Extret de: www.laccent.cat

Portal de notícies de la vegueria del Camp: Pobleviu.cat

Esquerra Independentista del Camp (EIC)

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS