[vídeo] El sindicat COS engega una campanya informativa adreçada als i les treballadores del sector de l’hostaleria

El passat dilluns 16 de juliol el sindicat COS va presentar la seva campanya informativa als i les treballadores del sector de l’hostaleria. Possiblement aquest sector sigui el que registra un índex més elevat de precarietat laboral (temporalitat, contractes fraudulents, frau fiscal, jornades inacabables…). Els objectius d’aquesta campanya són:
 
· Facilitar tot un seguit d’informació bàsica de gran importància per les persones treballadores del sector.
 
· Animar a formar-se, informar-se i organitzar-se, sobretot en un sector on la precarietat és allò habitual, fonamentalment entre el jovent, les dones i les persones emigrants (horaris fora de tota reglamentació, acumulació d’hores extres, manca de seguretat i higiene al treball, treball en negre…).
 
· Promoure l’acció col·lectiva, tant dins com fora dels centres de treball, per a poder fer front a aquesta precarietat.
 
Aquesta campanya informativa va ser presentada a Calella (el Maresme) i es va escollir un lloc molt emblemàtic, al mig del Carrer Església, per a fer-ho. Ja que a Calella, així com molts municipis de l’Alt Maresme i altres llocs turístics dels Països Catalans, bona part dels seus habitants depenen laboralment de l’Hostaleria. Per ajudar a difondre tota la informació sobre drets laborals que els i les treballadores del sector disposen, s’ha editat una guia on hi queden reflectits. Gonçal Bravo, coordinador general de la COS, fou l’encarregat de presentar el document.
 
Durant les properes setmanes la COS, amb la col·laboració de membres de l’esquerra independentista de la comarca, continuarà la campanya, amb una xerrada informativa i el repartiment d’exemplars de la guia informativa.
 
 

Gonçal Bravo: «Cal una mobilització dels treballadors»

El sindicat COS, Coordinadora Obrera Sindical, ha escollit Calella per iniciar a la comarca la seva campanya informativa sobre els drets laborals dels treballadors de l’hosteleria.

Una campanya que el sindicat va posar en marxa fa tres anys arreu dels Països Catalans i que es porta a terme a través d’una guia en què expliquen de manera resumida els drets laborals d’un sector que consideren molt precaritzat. Gonçal Bravo és el coordinador de COS i va ser l’encarregat ahir a Calella d’explicar els continguts de la guia.  Els responsables de la Coordinadora Obrera Sindical fan una crida a la mobilització dels treballadors ja que consideren que hi ha una desprotecció i desinformació molt gran a nivell de drets laborals.

Aquest sindicat també ha posat en marxa des de principis d’aquest any una campanya informativa basada en els drets laborals en general. La guia informativa està disponible a la pàgina web www.sindicatcos.cat.

 

VÍDEO: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&;v=QLwEKcGvVM4

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS