Un document obviat per la Guàrdia Urbana de Barcelona reforça la versió de Garganté sobre l’incident amb un manter

Una ciutadana que es trobava a la sala d’espera del centre d’atenció sanitària Pere Camps de Barcelona en el moment de l’incident, que ha derivat en una denúncia contra el regidor de la CUP de Barcelona Josep Garganté i contra un membre de l’associació Tras la Manta, va presentar una queixa que dóna credibilitat a les paraules de l’edil cupaire i que s’ha obviat al relat policial dels fets.

Segons es desprèn de l’atestat redactat per la Guàrdia Urbana de Barcelona, “tots els testimonis coincideixen que aquestes dues persones van insistir constantment a què el doctor LAGE [sic.] modifiqués el contingut de l’assistència de l’informe mèdic, que passés de caiguda a agressió”. A l’atestat que va fer la Guàrdia Urbana, però, només hi consten les declaracions del metge denunciant, del personal mèdic administratiu del centre i d’un vigilant de seguretat de l’edifici. No hi consta la declaració de la persona ferida durant l’incident a la parada de metro de Drassanes –que es trobava a la sala d’espera del servei d’Urgències– ni la declaració de cap de les persones que l’acompanyaven ni tampoc la transcripció de la queixa d’una ciutadana que també es trobava a la sala d’espera.

Aquesta queixa, a la qual la Directa ha tingut accés, diu textualment: “El Dr. J. Lage 08-21381-S es nega a modificar l’informe d’alta en relació amb els fets que han originat la lesió del peu i turmell de Modou Bah. El pacient fa constar que va caure per les escales a causa d’una actuació policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Sense traductor a la consulta”. La queixa té el número de registre 19 i porta el segell del Centre Pere Camps-Parc de Salut Mar. Malgrat que el metge que va presentar la denúncia –després que li ho indiqués un agent de la Guàrdia Urbana– va destacar l’existència d’aquesta queixa per escrit, els investigadors no han considerat oportú transcriure-la a les actuacions.

La queixa de la ciutadana porta el segell del centre Pere Camps i fa constar que el pacient afirmava que havia caigut per les escales a causa d’una actuació policial i que no hi havia traductor a la consulta

Ahir, en una roda de premsa, la presidenta del grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona, Maria José Lecha, va explicar que Garganté i el representant de Tras la Manta “van actuar a petició del lesionat i només van instar el metge a examinar-lo de nou sense la presència de la Guàrdia Urbana”. En opinió de Lecha, la presència de policies al servei d’Urgències “sí que va suposar una coacció, ja que va impedir que l’home expliqués el que li havia passat de veritat”. Lecha va emmarcar els fets “en una campanya” contra els manters i contra la gent que els dóna suport.

La ferida del noi es va produir el 23 de març a la tarda durant una persecució de manters a l’estació de metro de Drassanes. Va ser traslladat al centre Pere Camps per altres venedors ambulants i no per la Guàrdia Urbana, tot i que un grup d’agents el va custodiar quan va arribar a l’edifici. El pacient, ja amb la cama embenada i assegut a la sala d’espera, va manifestar en diverses ocasions: “He caigut per les escales perquè em perseguia la policia, perquè hi va haver empentes de la policia”. Un company del manter l’ajudava a traduir algunes paraules, ja que s’expressava en castellà amb molta dificultat. Ell i el traductor ho van explicar a la quinzena de persones que es trobaven a la sala d’espera; també en va ser testimoni el periodista que escriu aquesta informació.

Enllaç amb la notícia

 


 

 

Garganté apunta a una campanya de la Guàrdia Urbana contra la CUP i els manters

El regidor de la CUP Josep Garganté, en roda de premsa.

El regidor de la CUP Josep Garganté, en roda de premsa.   |   E.P.
El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona Josep Garganté ha negat aquest divendres haver coaccionat a un metge perquè canviés l’informe de lesions d’un manter i afegir que se les havien provocat agents de la Guàrdia Urbana. Garganté ha afirmat que la CUP i el col·lectius dels manters estan sent «atacats» per la policia municipal en una campanya per desgastar políticament a uns i criminalitzar els altres. Per això, ha anunciat que, un cop escoltin la versió de l’Ajuntament, demanaran responsabilitats polítiques per aquesta «persecució». Quan se li ha preguntat en roda de premsa ha afirmat que no es penedeix «de res» i que tornaria a actuar «exactament» de la mateixa manera si algú li expliqués que ha estat revisat pel metge en presència d’agents policials.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS