Un cop més greu abús contra els drets socials bàsics i aquí no passa res!!!

La policia va prendre el material i va identificar els voluntaris que feien aquesta acció 
 
NOTA DE PREMSA


Fem una serie de preguntes en veu alta i esperem que no se les endugui l’aire…

– ¿Per què en us estat de dret no podem fer una consulta a la població qualsevol dia de l’any?

– Queda clar, que els dies electorals (teòricament “festes” de la democràcia) són el millor dia per fer una activitat així i que resulti molt participativa, perquè la gent es queda a la seva població però fa almenys un cop al dia el camí cap als col•legis electorals. ¿Per què no es pot aprofitar aquest dia per fer una consulta si és una acte de participació social que intenta generar debat, generar consciència i millorar el món?

– ¿Quin perill representava una activitat social com la Consulta Social Europea (CSE) per a les eleccions al Parlament europeu?

– ¿No és per contra la baixa participació el gran enemic de les eleccions d’ahir?

– La Junta Electoral Central ha de vigilar que no es faci publicitat de cap partit, però ¿té competències per impedir que es realitzin actes socials no partidistes?

– ¿No es diu sempre que la gent no s’implica socialment i en la política? Doncs quan ahir un gran nombre de persones havien organitzat una activitat de participació ciutadana, les administracions la veuen perillosa.

– ¿Per què s’ha considerat des de l'administració que, un exercici de reflexió i participació que intenta anar més enllà de la simple emissió del vot per a designar uns representants polítics, interfereix el procés normal de la nostra democràcia? ¿Tan indefensa, dèbil i limitada és aquesta democràcia representativa?
– ¿Com és que en alguns municipis es va poder realitzar la Consulta i en altres no? ¿Quina és la diferència entre els ciutadans d’unes i altres poblacions?

– ¿Per què es va poder realitzar una Consulta de Salvem l’Empordà en 54 poblacions de l’Empordà preguntant sobre els plans directors d’urbanització de l’Alt i el Baix Empordà, i no la Consulta Social Europea? ¿Quins drets tenen els uns més que els altres?

– ¿Per què hem estat desallotjats per una resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que encara no hem rebut per via oficial i que hem hagut de seguir pels mitjans de comunicació?

– ¿Per què si la resolució de la JEC sembla que deia que no es podia realitzar la CSE a les immediacions dels col•legis electorals, la Delegació del Govern socialista va interpretar que la CSE no es podia realitzar en tot el municipi?

– ¿Per què la policia va impedir en alguns casos de continuar la Consulta dintre d’espais privats (com locals d’associacions) amenaçant de detenir les persones que ho fessin?

– ¿Per què la policia, quan actuava, només ensenyava una acta policial amb l’explicació del que estaven fent, nombrant una resolució de la JEC de la que no portaven cap còpia?

– ¿Per què se’ns va prendre el material? ¿En base a què? ¿Se’ns tornarà? ¿Per què se’ns va identificar?

– ¿Per què el Subdelegat del Govern de Barcelona, quan va comparèixer davant de la premsa per primera vegada, no va explicar el que havia succeït amagant informació a la ciutadania, i només va explicar anècdotes com que havien posat silicona en algun col•legi electoral?

– ¿Per què quan el Subdelegat del Govern de Barcelona, va comparèixer per segona vegada davant de la premsa, va intentar no dir res tampoc, però davant de les preguntes dels periodistes va mentir dient que havien tret els punts de consulta perquè estaven massa aprop dels col•legis electorals?

– ¿Per què, quan els partits polítics (PSC, ERC i IC-EuiA) diuen que no tenen competències en el que ordena la JEC, obvien que la Delegació del Govern va interpretar la prohibició com que no es podia realitzar la Consulta?

– No hem sentit cap polític socialista que considerés els fets de la nit del 13M com a delictius (electoralment parlant) tot i que llavors sí que tenien un fort contingut partidista contra el PP (que al nostre parer s’ho mereixia), en canvi, ara el Delegat del Govern socialista ha vist en una simple consulta un fet perillós?

– ¿Per què alguns mitjans de comunicació han ocultat o mostrat parcialment la informació del que va succeir? ¿Per què no s’ha considerat una notícia a donar, com a mínim, sorprenent, sinó més aviat un abús d’autoritat? ¿Hi té alguna cosa a veure els diferents canvis de governs?

– ¿Per què en el dia electoral només ens volen deixar participar de la manera que ells estipulen? ¿Quins no podem realitzar aquest dia i perquè? ¿Les consultes per internet a diaris i pàgines web serien il•legals? Per altra banda ¿La propaganda electoral partidista que aquest dies resta penjada als carrers s’hauria de treure en tot el municipi i sobretot a les immediacions dels col•legis electorals? Perquè això es vulnera en gairebé totes les poblacions.

– ¿Sincerament creu algú que la Consulta, en els municipis que s’ha pogut realitzar, ha fet canviar el vot?

No, simplement hi ha hagut una vulneració greu dels drets constitucionals de lliure reunió i de lliure expressió, com si d’un estat d’excepció es tractés. I les delegacions de Govern s’han aprofitat de l’excusa de la resolució d’una JEC (que ha actuat paranoicament) per practicar una repressió que, pensen, que els ha de facilitar el dominar la societat.


Per tot això, demanem la vostra ajuda i solidaritat per denunciar i intentar que s’assumeixen responsabilitats polítiques davant aquestes greus vulneracions de drets bàsics.

Impactats encara per tot això l’assemblea reunida el mateix dia 13 de juny ha decidit:


Dimarts 15 de juny davant de la Delegació de Govern a Barcelona (Pla de Palau):
– 18:30 h.: RODA DE PREMSA
– 19:00 h.: ACCIÓ SIMBÒLICA DE DENÚNCIA

Dissabte 19 de juny, en les manifestacions a Barcelona contra la guerra i per la regularització dels immigrants:

– Recollida de vots de la CSE al final de les dues manifestacions.

DIUMENGE 20 DE JUNY:

– REALITZACIÓ DE LA CONSULTA A LES POBLACIONS o­n ES PUGUI com a mostra de DIGNITAT DAVANT ELS ABUSOS SOFERTS (us passarem llista dels punts de consulta abans del dia 20)

Telèfons de contacte:
Contacte de premsa Catalunya: Jordi Oriola (665 241 781)
Contacte de premsa Madrid: Tom Kucharz (91 522 74 04 o 647 00 85 76) 
Mira també:
http://www.consultaeuropea.org

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS