Trau la llengua! 83 anys de les Normes de Castelló

Publicidad

Aquest pròxim dissabte dia 12 Castelló tornarà a omplir els carrers d’activitats per reivindicar el dret a poder viure plenament en la nostra llengua. La Plataforma Castelló per la Llengua ens convoca com cada any a commemorar la signatura de les conegudes Normés de Castelló en el seu 83 aniversari. Des de la recent creada Assemblea Castellonenca pel Dret a Decidir volem convidar a la participació ciutadana als actes programats, així com a prendre un posicionament clar en favor de la nostra llengua en tots els àmbits públics, a reclamar els nostres drets lingüístics per encarar el futur com a llengua comuna i de cohesió per als valencians i valencianes. La commemoració de aquesta data s’ha convertit en una diada nacional per la llibertat dels i les valencianoparlants.
Coincidint en aquesta diada les entitats d’arreu dels Països Catalans que conformem la Plataforma Enllaçats per la Llengua realitzarem el nostre plenari anual per a valorar conjuntament la situació de la nostra llengua comuna. És veritat que a la nostra ciutat i comarca el valencià encara manté un mínim de dignitat tant en l’àmbit institucional com d’utilització al carrer, altra cosa passa en l’àmbit comercial quant són molt poques les botigues que no et reclamen parlar en «espanyol» per ser atès, encara així, queda molt de camí institucional per igualar els drets de les persones valencianoparlants i les castellanoparlants a les administracions i serveis públics i molt també el camí a recórrer per portar la normalització al carrer i botigues, on tradicionalment la discriminació lingüística és cruel. Per la necessitat com a poble de normalitzar i poder ser nosaltres els que decidim en quina llengua de les oficials volem viure, fem nostra la invitació de Castelló per la Llengua i com diu el seu manifest convidem a participar-hi i traure la llengua cada dia, sense vergonya. El valencià és cosa de totes i tots.
Oriol Artero,
PDaD Castelló 
También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More