Traslladen a la comissaria de Vic un dels mossos d’esquadra que va placar a Juan Andrés Benítez

Així ho ha confirmat el conseller d’Interior Ramon Espadaler, qui ha condicionat qualsevol actuació a les decisions que prengui la jutgessa d’instrucció 20 que investiga el cas. Ahir a la tarda, però, més de 150 persones es van concentrar a la sala de plens del Consell de Barri del Raval per fer un escarni a la regidora Mercè Homs (CiU) i alhora exigir l’expulsió dels policies implicats en el cas.

Els onze agents de la policia autonòmica que van participar de l’operatiu, vuit dels quals van posar les mans sobre la víctima durant el placatge, continuen en actiu i sense cap mesura de suspensió de sou o de feina. Tant és així, que un d’ells el proper 4 de novembre ocuparà la seva nova plaça fixe a la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Vic, tal i com havia decidit fa setmanes en un decret ordinari el Secretari General d’Interior, Josep Martínez Melgares. Aquest mosso d’esquadra, que fou el primer que va arribar al lloc dels fets abans del tràgic desenllaç, patrullarà des d’aquest dilluns per la capital d’Osona amb la seva arma reglamentària. La resta d’agents seguiran amb les seves tasques de patrullatge al barri del Raval, en el torn de cap de setmana. 

Aquesta informació ha trascendit precisament el dia que diversos testimonis han ratificat davant de la jutgessa Eva Moltó la violència emprada durant l’agressió, alhora que la Policia Nacional espanyola –encarregada d’investigar el cas– ha entregat un informe al jutjat on es detalla que els mossos d’esquadra van donar cinc cops de puny al cap i tres cops de peu a Juan Andrés Benítez quan ja estava immobilitzat. Un testimoni també ha confirmat que dos agents d’uniforme i un de paisà van passar per un domicili del carrer de l’Aurora la mateixa nit dels fets i van comunicar als veïns que havien d’entregar qualsevol gravació de l’incident que haguessin enregistrat amb el seu telèfon mòbil. 

Escarni a la regidora Mercè Homs

El clima d’indignació que es viu al barri, ha fet que per primer cop en molts mesos la sala d’actes on aquest dimecres al vespre es feia el Consell de Barri del Raval s’hagi quedat petita. Més de 150 persones s’han concentrat per fer un escarni a la regidora convergent Mercè Homs, a qui han considerat «culpable» i «còmplice» de la mort de Juan Andrés Benítez. Homs ha pres la paraula en reiterades ocasions mentre la gent cridava «assassins, assassins», i ha assegurat que el districte de Ciutat Vella i l’Ajuntament de Barcelona «condemnen qualsevol violència» i demanaran que s’investigui el cas i es determinin «totes les responsabilitats que s’escaiguin». Malgrat la petició de la gent aplegada a la sala, però, no ha donat el pas de condemnar la mort de Benítez.

A l’exterior, mentrestant, s’ha enganxat un mural de paper en homenatge a la víctima i nombroses persones s’han posat caretes amb la imatge d’en Juan Andrés, simbolitzant així que qualsevol veí o veïna podria haver estat en el seu lloc. De fet, a l’interior de la sala han estat diverses les persones que han interpel·lat la regidora tot recordant-li que la mort del passat 5 d’octubre no és un cas aïllat: «és fruit d’una situació de violència policial i d’impunitat efectiva que s’ha consolidat els últims anys amb el vist-i-plau de la classe política», tal i com ha manifestat un dels convocants –megàfon en mà– des del fons de la sala on se celebrava el Consell de Barri. El moment més crispat de la nit s’ha viscut quan Homs s’ha aixecat de la seva cadira per fer un minut de silenci en record de Juan Andrés Benítez. El fet que el gest de la regidora hagi arribat 24 dies després de la mort ha fet que gran part de la sala boicotegés el silenci i l’acusés, altre cop a crits, d’hipòcrita i assassina. Passades les vuit del vespre, la comitiva municipal ha abandonat l’edifici de la Casa de la Caritat –on es celebrava l’acte–, i mentre marxava ha rebut una última esbroncada. 

http://directa.cat/noticia/traslladen-vic-un-dels-mossos-desquadra-que-va-agredir-juan-andres-benitez

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS