Tarragona. Repressió policial en acte contra la violència de gènere

[Traducción al castellano]

El 7 de gener de 2009, CAU DE LLUNES – Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona va dur a terme un acte de denúncia sobre l’estreta relació entre la pressió estètica i la violència de gènere, davant d’algunes botigues de la ciutat. L’acte consistia en una performance acompanyada de la lectura d’un manifest i del repartiment d’octavetes a la gent del carrer; a més, el conjunt de la militància independentista de la ciutat acompanyava i participava de l’acció. La segona actuació, davant del Bershka de la Rambla Nova, va ser denunciada per les dependentes d’aquesta botiga a la Guàrdia Urbana.

Una patrulla d’agents a peu van arribar al lloc dels fets: van interrompre la lectura del manifest, van agafar els DNIs de les noies que parlaven i van prendre el megàfon. Els agents van entrar dins de la botiga, essent seguits pel gruix de gent allí aplegada. Va ser en el moment en que es demanà a l’agent que retornés el megàfon, que l’havia pres de les mans d’una militant, quan aquest es va encarar al militant que li demanava, el va agafar i el va empentar. La resta de participants de l’acció van intervenir per tal d’aturar l’enfrontament; va ser, al mateix temps, quan hi van intervenir més agents de la Guàrdia Urbana i es van encarar a més gent: un noi va ser increpat i perseguit per tota la ciutat; el qui reclamava el megàfon i una altra companya van ser retinguts i colpejats; el que feia fotografies de l’acció fou reduït i li van trencar la càmera per tal de fer desaparèixer les proves. Els agents de la Guàrdia Urbana van agafar a aquestes tres darreres persones i les van conduir cap al portal d’un edifici adjacent, en el que hi van entrar 5 agents de la policia local i les van apallissar mentre tota la gent participant de l’acció, i la gran quantitat de ciutadans i ciutadanes que s’hi havia aplegat, ho veien tot. En total, prop d’un centenar de persones van ser testimonis de l’abús policial que el cos de la Guàrdia Urbana va exercir en contra de l’expressió pública que clamava contrària a l’opressió patriarcal.

Les detingudes, reduïdes i retingudes, van ser conduïdes a l’hospital per tal de dur-los-hi a terme el reconeixement mèdic i posteriorment van passar a les dependències dels Mossos d’Esquadra de les Gavarres.

CAU DE LLUNES – Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona&nbsp

Esquerra Independentista del Camp

(EIC)

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS