Tarragona: CRÒNICA presentació Iniciativa Internacionalista

Publicidad

[Traducción al castellano]

Presentació del Grup de Suport d’Iniciativa Internacionalista-La Solidaritat entre els Pobles a Tarragona

Aquest matí, al Col·legi de Periodistes de Tarragona, un grup de persones vinculades als moviments socials, a la cultura, a l’educació, a la comunicació i sindicalistes del Camp han realitzat una roda de premsa i presentació del grup de suport de Tarragona a la candidatura Iniciativa Internacionalista per a les pròximes eleccions europees del 7 de juny. Han intervingut, entre altres, Jose Estrada, número 25 a la llista i Héctor Álvarez, representat legal del la candidatura.

Álvarez ha exposat que aquesta la candidatura estatal “és l’expressió d’un projecte bastit&nbsp des de les esquerres independentistes i anticapitalistes de tot l’Estat Espanyol, a més de col·lectius i organitzacions d’àmbit estatal que comprenen que la idea d’Espanya és una fal·làcia.”, com també que la voluntat de la llista és representar realitats locals&nbsp com la de Galiza, Aragó, Andalusia o els Països Catalans al Parlament Europeu. Al seu parer, la candidatura té serioses possibilitats d’aconseguir un eurodiputat, “i aquesta és la raó per la qual han intentat il·legalitzar-la, ja que qüestiona la viabilitat del sistema capitalista”.

A la roda de premsa d’aquest matí, Jose Estrada, com a participant en la llista anticapitalista, ha denunciat la voluntat de criminalització de la candidatura per part de la classe política i el boicot mediàtic que aquest projecte pateix. Alhora que ha remarcat la importància “d’un projecte en defensa dels drets dels pobles i del conjunt dels treballadors, que surt en un període de crisi de superproducció, pèrdua de drets laborals i de desastre ecològic”.

D’altra banda, Santiago Fortuny, en representació del grup de suport de Tarragona, ha subratllat que la candidatura també està al servei dels joves en la reivindicació dels seus drets: per un habitatge digne, per la llibertat d’expressió, per una educació publica i de qualitat… i, ha conclòs, reivindicant que la candidatura i els grups de suport estan formats per lluitadors obrers i estudiantils, “persones que demostren a al dia a dia el seu compromís real amb la justícia social i l’alliberament nacional, de classe i gènere.”

Desprès, altres grups de suports del Camp, com el de Reus, Priorat, Baix Gaia i Alcover, han donat el seu suport a la candidatura, com ja han fet públicament una llarga llista d’entitats, organitzacions i persones d’arreu del país, que també hi donen suport.
Extret de: Periòdic La Bicicleta

&nbsp
También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More