Suport als detinguts en la visita d’Artur Mas a la Universitat de Girona

Avui 16 de desembre els Mossos d’Esquadra han detingut com a mínim a cinc persones a la Universitat de Girona, enmig de fortes càrregues policials que han comportat nombroses contusions i alguna hospitalització a una quinzena de manifestants.

La concentració, que aplegava unes 300 persones, estava convocada en motiu de la visita del president de la Generalitat Artur Mas, que ha vingut a commemorar els 20 anys de la UdG enmig d’un absolut secretisme per part del Rectorat i d’un desproporcionat desplegament policial dels Mossos d’Esquadra.

L’acte, previst per les dotze del migdia, mostrava el rebuig a les retallades salvatges que està aplicant el govern de Mas a l’ensenyament públic, i ha estat respost per la concentració, que aplegava estudiants, professorat i membres del PAS.

Lluny de ser un fet aïllat, l’episodi d’avui s’emmarca en una escalada repressiva dels Mossos d’Esquadra i el Govern de la Generalitat en mans de Convergència i Unió, contra qualsevol expressió de rebuig a les retallades als drets socials i al serveis públics que s’estan efectuant. Entre aquests episodis repressius, hi podem trobar per exemple, l’inici del procediment judicial al voltant dels fets ocorreguts a Girona el passat 14 de juny en el marc d’una conferència del Conseller de Salut Boi Ruiz, on s’acusa a 5 persones (dues d’elles militants d’Endavant) de desordres públics, coaccions i atemptat a l’autoritat.

S’ha convocat una concentració en solidaritat amb els detinguts a partir de les 3 de la tarda d’avui a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Vista Alegre.

Des d’Endavant volem mostrar el nostre suport incondicional a les persones detingudes i als manifestants contusionats. Així mateix, animem tothom a concentrar-se i mostrar el rebuig contra la repressió sistemàtica que el govern de Convergència estant imposant contra qualsevol manifestació crítica amb la crisi i les retallades.

Ni la crisi és culpa dels treballadors ni les retallades en són la solució, per tant considerem totalment legítimes les formes de rebuig i accions que es considerin oportunes per lluitar-hi en contra.

SOLIDARITAT AMB ELS DETINGUTS!
CAPITALISME ÉS CRISI! CONTRA LES RETALLADES I LA REPRESSIÓ, ORGANITZACIÓ I LLUITA!

Endavant (OSAN)
Divendres 16 de desembre de 2011.

 

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS