Solidaritat urgent amb els treballadors i treballadores de Prysmian de Vilanova

Publicidad

[Traducción al castellano]

Després d’haver-se desestimat l’ERO, l’empresa acomiada 19 treballadors. La policia intervé a la fàbrica per dissoldre la protesta i protegir els directius en fugida.&nbsp

La matinada de divendres, al 1r torn, 19 treballadors de Prysmian (antiga Pirelli), van veure com se’ls impedia l’entrada a la feina, i se’ls comunicava l’acomiadament, sota l’al•legació de causes objectives.

Els treballadors i el comitè d’empresa, considerant il•legal l’actuació de la direcció, van decidir convocar una vaga indefinida. Van parar la producció i van tancar la fàbrica.

Cap al vespre, dotacions d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra van intervenir per dissoldre la protesta, protegint l’escapada dels directius de l’empresa, amb diverses càrregues.

Els i les treballadores de Prysmian es mantenen tancats a la fàbrica, i fan una crida a la solidaritat.
Aquest és el comunicat del comitè d’empresa en el qual denúncia aquests fets:

REPRESÀLIES D’UNA DIRECCIÓ INCOMPETENT

El passat dimarts 26 de maig, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, notificava a ambdues parts (la representació sindical i la direcció de l’empresa), la resolució de l’ERO d’extinció presentat el 25 de març, essent desestimat l’expedient extintiu, per a sorpresa de l’empresa.

Avui, 29 de maig, fent ús de la nocturnitat, sense avís previ al comitè d’empresa i essent les 5:30 de la matinada, hora d’incorporació de la plantilla al primer torn de fabricació, alguns companys s’han trobat que la targeta d’accés a l’empresa ha estat anul·lada, i tot seguit, el servei de porteria els ha notificat que els havien d’acompanyar a Recursos Humans.

Un cop allà, el responsable de l’empresa els ha entregat la carta d’acomiadament, al·legant-hi causes objectives.

Fins ara n’han resultat afectats 19 treballadors de diferents centres i categories professionals.

Per tot això, els treballadors i el comitè d’empresa, units solidàriament i sense esquerdes, després de comprovar que la direcció de Prysmian no respecta la resolució contrària a les seves intencions d’aplicar l’ERO, decideix, i amb molt mal sabor de boca, fer vaga indefinida.

Entenem que l’actuació de l’empresa és il·legal, i per tant, elevarem als jutjats del social la denúncia sobre aquests fets.

La situació és greu i el comitè i els treballadors tenim dubtes seriosos de si el camí final porta cap al tancament de l’empresa, amb la dinàmica de l’actual direcció, que enlloc de dedicar-se a innovar, millorar la qualitat del producte i treballar el mercat per ampliar comandes, es dedica a desestabilitzar la plantilla.

Entenem que l’únic a que es dedica la direcció actual és a la destrucció de llocs de feina, per aconseguir millors resultats econòmics tot i que repercuteixi en una pitjor qualitat del producte fabricat, i alhora, creant un ambient enrarit i contaminat al col·lectiu de fabricació.

Aquest comunicat l’hem fet arribar via internet, per tal que la Direcció General de Prysmian Europa, a Itàlia, tingui ple coneixement de la realitat en què es troba la seva factoria de Vilanova i la Geltrú, una de les més modernes del grup a Europa.

Comitè d’empresa de Prysmian Cables y Sistemas S.L.

&nbsp A Vilanova i la Geltrú, el 29 de maig de 2009

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More