[Seguimiento] Éxito de la Huelga de la enseñanza en Catalunya. Unas 50 mil personas se manifiestan contra la política neoliberal de Maragall

Un total de 50.000 personas –según los sindicatos– y 12.000 –según la Guardia Urbana– se han movilizado hoy por las calles de Barcelona para protestar contra la política educativa de la Conselleria de Educació de la Generalitat, que lidera Ernest Maragall, para secundar una jornada de huelga en la enseñanza pública convocada por USTECSTEs, CC.OO., UGT, ASPEPC-SPS y CGT.

Bajo el lema Contra la política educativa del Departament, profesores y alumnos –de los sindicatos SEPC, SE y AJEC– discurrieron desde las 13.30 horas por la plaza de la Universitat hasta la plaza de Sant Jaume ante el Palau de la Generalitat, donde han reclamado a gritos la dimisión del conseller Maragall.

Con un tono festivo, entre globos y música, los profesores gritaban Bote, bote, bote, Maragall el que no bote, mientras que algunos estudiantes chillaron Maragall, cabrón, asómate al balcón. Las protestas también se han dado en Girona –con 400 personas–, Lleida –500– y Tarragona –con más de 1.000–, según han informado los sindicatos.&nbsp

Agencias


EL SEGUIMIENTO SEGÚN LOS SINDICATOS CONVOCANTES APROXIMADAMENTE OS DE CADA TRES PROFESORES/AS O MAESTROS/AS HAN PARADO!!


Miles de personas marchan esta mañana por las calles de Barcelona contra la política educativa de la Generalitat.

El paro, que está convocado por los sindicatos CC OO, ASPEPC, CGT, USTEC y UGT en todos los centros públicos no universitarios catalanes, será el cuarto en tres años.

La manifestación ha salido pasadas las 12.30 de la plaza de la Universitat de Barcelona y acabará en la plaza de Sant Jaume.

En la manifestación se pueden ver pancartas como "Maragall no revuelvas el gallinero" y "No a este calendario escolar".


[Traducción al castellano]

Quarta vaga de mestres en dos anys i mig contra la política d’Educació al Principat

Els sindicats han convocat una manifestació a la plaça de la Universitat, a les 12.00 · Maragall considera que la vaga ‘no és justificada’

Els sindicats de mestres USTEC-STEs, CC OO, FETE-UGT, ASPEPC.SPS i CGT criden avui a fer vaga als mestres de primària, secundària i batxillerat de Catalunya contra la política del Departament d’Educació. És la quarta vaga convocada en dos anys i mig per les mateixes raons, segons que explica a VilaWeb la portaveu d’USTEC, Rosa Cañadell: ‘les reduccions de plantilla, la supressió de batxillerats, la manca de substitucions i la majoria d’opcions del conseller Maragall, com la LEC mateix’. Cañadell nega que la raó principal de la vaga sigui el calendari, del qual ha dit que ‘és el menor dels mals’.

Cañadell vaticina que la vaga tindrà un seguiment desigual, probablement inferior a les tres convocatòries anteriors, ‘sobretot perquè molts centres de Girona que han estat tancats per la nevada necessiten obrir i fer classes’. Però estima, en canvi, que un 80% dels centres es veuran afectats i que entre un 50 i 60% del professorat, especialment a Barcelona, secundarà la vaga.

Per Cañadell, ‘no és acceptable que es tanquin tretze batxillerats d’una sola línia, condemnant a la marginalitat els seus alumnes’, en referència a les últimes mesures del departament, que ha suprimit el batxillerat en tretze centres, alguns dels quals, explica Cañadell, ‘són especials perquè tenen un alumnat conflictiu i estan fent molts esforços perquè no abandonin l’ensenyament’. ‘I aquest és només un exemple’, diu. Cañadell, que demana ‘un reenfocament clar de les seves polítiques d’Educació’, considera que el conseller ‘vol millorar legítimament el sistema educatiu, però ho vol fer com si es tractés d’una gran empresa que ha de fer beneficis i que fabrica cargols o tornavisos i no un servei públic.’

Maragall diu que no està justificada

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, per la seva banda, va reiterar ahir que la vaga ‘no està justificada’ i va instar totes les famílies a portar els seus fills a l’escola perquè ‘en la majoria dels casos hi haurà normalitat’. Per Maragall, la vaga no té cap base laboral ni sindical i ahir en va vaticinar un seguiment molt baix.

Maragall considera que en l’actual crisi econòmica ‘no estem en condicions d’interrompre el servei’ i va demanar ahir als sindicats que tinguessin en compte ‘l’interès general’ que actuessin amb responsabilitat. També els ha demanar que desconvoquessin l’aturada, cosa que no han fet, i que repreguessin el diàleg amb la conselleria. Un diàleg, va dir, pel qual, el departament ha fet ‘molts esforços’. ‘Demano continuar parlant com hem fet fins ara’, va dir Maragall, que es va declarar ‘molt decebut’ per la convocatòria de la vaga.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS