Sabotean dos torres de la MAT en el tramo Bescanó-Santa Llogaia

Publicidad

Nuevo sabotaje contra la línea eléctrica de 400 kV en las comarcas gerundenses. Unos desconocidos han de elegir los tornillos que aguantan dos de las torres de la MAT situadas en el tramo comprendido entre las subestaciones de Bescanó (Gironès) y Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà). Hace unas semanas, sabotearon el apoyo número 66, que se encuentra en Fellines. Precisamente, fue aquí donde unos activistas Antimo intentaron impedir la construcción de la línea en enero de 2014 (uno de ellos, incluso se enterró bajo tierra). Y hace pocos días, este tramo de la MAT ha vivido otro sabotaje con el mismo modus operandi; es decir, descollar los tornillos que aguantan la estructura metálica. En este caso, ha pasado a la torre número 12, situada en el término municipal de Sant Gregori (junto a la riera de la Llémena).

Aunque la compañía ha podido actuar para prevenir males mayores, fuentes de Red Eléctrica subrayan que los sabotajes han comprometido no sólo «la estabilidad de la línea» sino también la de «todo el sistema eléctrico» porque, de hecho, lo que aguantaba las torres derechas era la misma tensión del cableado. Red Eléctrica ya ha presentado denuncia ante los Mossos y la policía investiga quién está detrás de estos hechos.


RED ELÉCTRICA JA HA PRESENTAT DENÚNCIA DAVANT DELS MOSSOS D’ESQUADRA

Sabotegen dues torres de la MAT al tram Bescanó-Santa Llogaia descollant els cargols de l’estructura metàl·lica

Nou sabotatge contra la línia elèctrica de 400 kV a les comarques gironines. Uns desconeguts han descollat els cargols que aguanten dues de les torres de la MAT situades al tram comprès entre les subestacions de Bescanó (Gironès) i Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà). Ara fa unes setmanes, van sabotejar el suport número 66, que es troba a Fellines. Precisament, va ser aquí on uns activistes antiMAT van intentar impedir la construcció de la línia el gener del 2014 (un d’ells, fins i tot es va enterrar sota terra). I ara fa pocs dies, aquest tram de la MAT ha viscut un altre sabotatge amb el mateix modus operandi; és a dir, descollant els cargols que aguanten l’estructura metàl·lica. En aquest cas, ha passat a la torre número 12, situada al terme municipal de Sant Gregori (a tocar de la riera de la Llémena).

Tot i que la companyia ha pogut actuar per prevenir mals majors, fonts de Red Eléctrica subratllen que els sabotatges han compromès no només «l’estabilitat de la línia» sinó també la de «tot el sistema elèctric» perquè, de fet, allò que aguantava les torres dretes era la mateixa tensió del cablejat. Red Eléctrica ja ha presentat denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i la policia investiga qui hi ha al darrere d’aquests fets.

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More