Sabadell: La CUP es postula com a alternativa política

En l’acte celebrat dimecres l’auditori del Casal Pere Quart sota el títol “La Unitat Popular en marxa”, els portaveus de la CUP van exposar els motius pels quals deixen de considerar l’Entesa el seu referent institucional i obren una nova etapa en la que pretenen “esdevenir l’altaveu del conjunt de persones i col·lectius que treballen per una ciutat més justa, més lliure i més igualitària”.

En Xavier Oca, regidor entre 1999 i 2003, va afirmar que, tot i les importants coincidències programàtiques amb l’Entesa i tot valorar positivament el paper que aquesta va jugar durant anys a la ciutat, “avui no és moment de buscar aliances amb els satèl·lits del PSOE (ICV), sinó de superar el discurs transversalista i actuar amb fermesa en defensa dels drets socials i d’un horitzó de canvi polític real”.

Per la seva banda, en Pau Comellas, identificant capitalisme amb crisi, va exposar la necessitat de superar l’actual sistema econòmic “construint una societat plenament igualitària, amb l’economia al servei dels interessos del conjunt de la població”. Afirmà també que “un cop s’ha fet palès que l’autonomisme és una via morta, cal posar l’horitzó polític en la conquesta de la independència”.

Gemma Morros va explicar que la CUP considera imprescindible “una simbiosi entre mobilització social i acció política”, motiu pel qual prioritzaran les relacions i el treball colze a colze amb els col·lectius que lluiten dia a dia en defensa dels interessos populars.

El darrer dels portaveus en intervenir fou n’Ernest Espinós, ex-president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAV).
&nbsp

Després d’apuntar els motius que l’han dut a sumar-se a “aquest projecte engrescador de transformació social i política”, Espinós va repassar els temes de ciutat que la CUP considera prioritaris, afirmant que “cal un nou Pla d’Ordenació que acabi amb l’urbanisme a la carta i afronti reptes com el del transport col·lectiu, el futur de la Gran Via, la promoció de l’espai públic i la defensa del Rodal”. Amb tot, entén que “ara, la prioritat és desplegar polítiques d’igualació social i de millora de les condicions de vida en camps com la sanitat, l’educació, l’habitatge o els programes d’inserció laboral”.
NOTICIAS ANTICAPITALISTAS