Revocada la sentència contra els dos militants de Maulets d’Alacant acusats de sabotatge

5

[Traducción al castellano]

El passat dia 27 d’abril es notificava la revocació de la primera condemna que va emetre el jutjat penal 7 d’Alacant, on es demanaven 15 mesos de multa a 8 euros diaris per a cadascun dels dos acusats i cinc faltes de coaccions, a 15 dies de multa a 8 euros diaris per cadascuna de les faltes. Aquesta primera condemna fou el resultat d’un llarg procediment policial i judicial que començà el 29 d’agost de 2006, quan els dos maulets acusats foren citats per la Brigada de información d’Alacant per uns fets que ocorregueren la nit del 23 al 24 d’agost d’eixe mateix any, quan aquests joves, sabotejaren el pany de dos immobiliàries i pintaren en la porta "Tancat per especulació".

Durant el judici, que es celebrà els dies 18 de febrer i 3 de març de 2008, la contundent actuació del ministeri fiscal evidencià el caràcter exemplaritzant que havia adquirit el procés, fruit de la persecució política del moviment independentista i de la lluita contra l’especulació capitalista. Resultat d’això, se’ls condemnà per totes les accions que hi hagueren eixa nit a Alacant contra immobiliàries (un total de 5), sense tindre’n proves, en una decisió que considerarem totalment desproporcionada i fora de lloc.

Ara, l’Audiència Provincial d’Alacant, resol que es va vulnerar el dret a la presumpció d’innocència, per l’atribució de totes les accions que es produïren aquell dia, ja que els indicis assenyalats per la Jutgessa no són suficients per determinar la culpabilitat dels dos maulets. Segons la nova sentència, la llunyania entre les immobiliàries, el color dels esprais amb què es feren les pintades o la mecànica diferenciada als sabotatges (algunes tancades amb una cadena a la porta i altres amb el pany danyat amb clip i pegament), dificulten la possibilitat de participar de totes les accions.

Per això, i junt al reconeixement per part dels dos activistes de 2 de les accions, en Servicasa i Tecnocasa, en la declaració en comissaria (declaració arrencada amb tot tipus de amenaces i pressions) i que s’ha mantés sense contradiccions tot el procés, considera que no se’ls pot condemnar per les cinc accions que venien acusats i condemnats, sinó únicament per les 2 accions reconegudes. La condemna es redueix, finalment, a una falta de danys continuada, a la pena de 20 dies de multa a 6€ diaris i 2 faltes de coaccions a la pena de 6€ diaris, a cadascun, i al pagament de 140 euros de responsabilitat civil entre els dos.

Des d’Alerta Solidària i Maulets, valorem aquesta nova sentència com una petita victòria dins de tots els processos judicials als que ens enfrontem dia a dia. Malgrat no haver aconseguit l’absolució judicial dels nostres companys, un dels objectius que associarem a la campanya contra l’especulació immobiliària, s’ha fet evident l’interès de l’Estat Espanyol (per mitjà de la fiscalia) d’aixafar d’una manera contundent unes accions que denunciaren simbòlicament l’enriquiment desorbitat de les immobiliàries a costa de la necessitat de la gent per accedir a una vivenda. Aquest interès, però, de criminalitzar la denúncia social, s’ha vist frenat per la feblesa d’una estratègia obsessiva d’encolomar-li el mort a un cap de turc. De la mateixa manera, tot aquest procés ha demostrat que són moltes les veus i les mans que lluiten contra l’especulació, les mateixes que han recolzat als dos companys en les mobilitzacions solidàries, i que per fer-ho, també han estat objectiu de la repressió.

&nbsp