Reus: especulació urbanística i repressió política

[Traducción al castellano]

Al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus, es va aprovar el projecte urbanístic que afecta l’espai conegut com "La Sedera". Un grup de presones van intentar desplegar una pancarta just després de l’aprovació del projecte, però agents de la Guàrdia Urbana els ho van impedir i els van expulsar a empentes de la sala. L’Ajuntament ha denunciat als Jutjats vuit persones que van participar en aquesta protesta, un dels quals se l’ha denunciat com a responsable d’agressió a l’autoritat. Per aquest motiu, diferents col·lectius de la ciutat han impulsat el Grup de Suport als 8 de Reus, amb l’objectiu de fer ressó mediàtic d’aquest cas i exigir l’absolució de les vuit persones imputades.
&nbsp
El Grup de Suport als 8 de Reus, està promogut per una desena de col·lectius. Una llista d’entitats que els responsables del grup pretenen que augmenti en les properes setmanes. L’acció d’aquest grup es centrarà en la difusió del cas entre la ciutadania de Reus i d’arreu dels Països Catalans, amb l’objectiu d’aconseguir suport social i demanar l’absolució dels jóvens.
&nbsp
18-09-2009
Des del Grup de Suport als 8 de Reus, han emès un comunicat en que exigeixen a l’Ajuntament que retiri la denúncia, han denunciat el caràcter polític que està prenent el procés judicial i l’obstrucció que les instàncies judicials estan realitzant als advocats defensors ocultant informació sobre el cas. Un cop més, han ratificat el seu suport a les vuit persones imputades i han anunciat que properament realitzaran noves accions per donar a conéixer entre la ciutadania aquest procés judicial.
&nbsp
25-09-2009
Durant la celebració a Reus de la festa major petita, motiu pel qual es desenvolupen durant tot el dia diferents actes al voltant del passeig de Misericòrdia i el seu santuari. Aprofitant l’afluència ciutadana, el Grup de Suport als 8 de Reus, ha volgut ser-hi present enganxant pancartes i cartells, així com repartint octavetes difonent el cas dels "8 de Reus".
Diferents agents de la Guàrdia Urbana han retingut a set persones d’aquest grup i les ha identificat.
&nbsp
02-10-2009
La delegació a Tarragona del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, va emetre un document en que s’exigia la paral·lització de l’inici del projecte urbanístic de la Sedera de Reus, en entrar en contradicció amb un informe realitzat per Aviació Civil.
Maulets ha emès un comunicat, en el qual considera que la paral·lització temporal d’aquest projecte "legitima les veus opositores i valida els seus arguments".
&nbsp
Extret de: Pobleviu.cat
&nbsp
&nbsp
&nbsp
NOTICIAS ANTICAPITALISTAS