Queda en llibertat l’independentista de Terrassa en relació als fets del dia 21, després d’una detenció política

[Traducción al castellano]

El militant d’Endavant (OSAN), organització política de l’Esquerra Independentista, ha quedat en llibertat amb càrrecs avui, a dos quarts de dues del migdia, dels jutjats de Vilanova i la Geltrú. A preguntes del jutge instructor ha declarat desconèixer dades sobre els fets i, alhora, ha recordat que el dia en qüestió era fora de la ciutat.

Els Mossos d’Esquadra, després de dos mesos d’investigació i sense obtenir cap prova de l’autoria dels fets, han decidit actuar contra l’organització política que va gosar denunciar públicament la promoció de l’espanyolisme que l’Ajuntament de Terrassa pretenia amb la projecció en pantalla gegant d’un partit de la selecció espanyola.

En Jaume és un independentista de la ciutat de Terrassa, implicat en diverses lluites en defensa del territori d’arreu del Vallès, així com en la Candidatura d’Unitat Popular.

Des d’Endavant (OSAN) i Alerta Solidària considerem la detenció política, injustificada i del tot innecessària. La possible vinculació d’Endavant amb la crema de la pantalla gegant va estar públicament desmentida. A més, des del primer moment en què en Jaume va entrar a comissaria, va comunicar que no tenia cap coneixement sobre els fets. Malgrat tot, en comptes d’haver-lo citat a declarar per la via ordinària, en Jaume ha estat detingut davant la seva dona i els seus dos fills i ha estat retingut innecessàriament durant més de 24 hores.

Considerem que és a l’Ajuntament de Terrassa a qui correspon donar explicacions sobre actes d’exaltació de l’espanyolisme i de clara provocació que acaben comportant incidents com els del passat mes de juny.

Endavant (OSAN) i Alerta Solidària volem denunciar la detenció com un acte de persecució política. Rebutgem aquesta actuació policial i seguirem promovent actes públics de rebuig a la imposició de la simbologia espanyola a qualsevol racó dels Països Catalans.

Expressem tot el nostre suport cap al company represaliat i la seva família, a qui farem costat durant tot el que duri el procés judicial.

Vilanova i la Geltrú
Països Catalans, 11 d’agost de 2009.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS