Què passa a CCOO?

QUÈ PASSA A CCOO?

El sindicat CCOO travessa (o ha travessat) un període de notable abstenció en mobilitzacions clau, difícil d’explicar. En els darrers mesos, no ha participat:

*&nbsp En la manifestació per les infraestructures del dia 1 de desembre.

*&nbsp En el Fòrum Social Català.

* En el llarg i dur conflicte de Frape Behr (encara que els afiliats treballadors d’aquesta empresa sí que van participar en les mobilitzacions conjuntes, però no la direcció del sindicat).

*&nbsp En el conflicte dels treballadors d’autobusos.

*&nbsp En l’acompanyament de la vaga de fam dels treballadors de SEAT.

Encara sort que, com un tancament de parèntesi, va participar en la vaga i la manifestació dels mestres. Tanmateix continua plantejat un problema greu.

Què passa a CCOO?

Un sindicat nacional i de classe està per defensar els treballadors i la població. Si no hagués pres part en algun d’aquests actes o mobilitzacions, seria un fet negatiu, però no haver pres part en cap dels 5 ja és inexplicable. Per això cal preguntar-se: què passa a CCOO?

¿Fins a quin punt és veritat, exacte o inexacte o exagerat el que diuen els seus detractors, que està aburgesat, instal·lat dins el sistema, que quan hi ha alguna mobilització massa significativa vol marcar distàncies, o coses pitjors?

Antoni Ferret

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS