Prou agressions a Can Brians!!! ZIGOR NO ESTÀS SOL!

Des de S.A.T. i Rescat denunciem la vulneració dels drets més elementals que està patint el pres polític català Zígor Larredonda a la presó de Can Brians a Martorell, afegint-nos a la manifestada per la seva família. La situació que pateix el nostre company és una estratègia premeditada per part d’Institucions Penitenciàries de Catalunya i del Govern Català per tal de dissuadir els presos i les preses polítiques catalanes d’exigir el seu dret a ser portades a Catalunya. Ja que és evident que els presos i les preses polítiques continuen fent nosa. Aquí farien visible la seva existència, que hi ha persones preses per les seves conviccions polítiques, cosa que no interessa a la Generalitatja que els allunyaria del suposat model de democràcia i de diàleg que se suposa que són.

Aquestes són les veritables raons que motiven la indigna situació que està patint en Zígor a la presó de Can Brians i també la situació que estan patint la resta de companys presos i preses polítiques catalanes que no poden estar a Catalunya.

 PROPERES MOBILITZACIONS:

 

Dimarts 1 de març MANIFESTACIÓ a les 19:30 a plaça Universitat(BCN).

 CONCENTRACIÓ A TERRASSA:
DIMECRES 2 DE MARÇ DE 9 A 13 ALS JUTJATS DE LA RAMBLA DE TERRASSA

 

SOLIDARITAT URGENT!!!

 

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES !!! US VOLEM A CASA !!!

 

S.A.T. – RESCAT

28 de febrer del 2005.


>>

ZIGOR , FORTES MESURES REPRESSIVES A CAN BRIANS

El passat dijous 24 de febrer a les 13.45h. aproximadament en Zigor va arribar a la presó catalana de Can Brians després d’haver sortit el dilluns d’Albacete, i havent passat dues nits a la presó de Villena (Alacant) i una nit a la presó de Picassent (València).

 • En arribar a Can Brians li van fer un escorcoll integral, sense bata, donant-li en l’últim moment un llençol per poder tapar-se. Després de reclamar diverses vegades el seu dret a la intimitat, i que òbviament estaven violant, només van accedir a la seva petició davant la presència del subdirector de la presó.
 • Li van negar el seu dret a fer una trucada per telèfon a l’arribar, i només ho va poder fer a les set de la tarda, després que els seus familiars haguessin trucat en diferents ocasions a la presó.
 • Li van retenir totes les seves coses, les quals no li van donar fins el dissabte. No li van facilitar cap manta ni cap tovallola i no li van permetre dutxar-se. La primera nit va haver de dormir amb la roba que portava posada, sense res més. De forma que el van obligar a fer dormir estirat sobre del llit sense poder tapar-se i sense poder canviar-se de roba, havent de passa fred.
 • Actualment li estan negant el seu dret a poder utilitzar el seu peculi, no donant-li la targeta per poder comprar a l’economat.
 • Està en un mòdul especial d’aïllament, i li prohibeixen el contacte amb d’altres presos, tractant-lo igual que si estigués complint una sanció; així només pot sortir sol a un pati molt petit i no li permeten fer cap tipus d’activitat per tal que no parli amb ningú.
 • Durant tot el dia amb diferents excuses l’estan molestant injustificadament i aprofiten els recomptes per perjudicar-lo, per exemple, entrant a la cel·la i llençant-li les coses pel terra (les instàncies i altres). A més a més els funcionaris encenen i apaguen els llums quan volen, desorientant-lo i no permetent que llegeixi amb tranquil·litat.
 • No li permeten tenir ni paper ni llapis, encara que li demanen que per qualsevol cosa que demani ho ha de fer per escrit. (Per demanar una manta li diuen que ha de fer una instància, encara que no tingui el material necessari per fer-la)
 • És exagerat el nombre de funcionaris que l’acompanyen d’un lloc a un altre. En el locutori amb l’advocat n’eren quatre i durant la visita amb el seu pare hi havia dos funcionaris al costat del Zigor i un al costat del pare.
 • El servei mèdic tampoc no funciona. Fins ara ha tingut un reconeixement amb dues metgesses o­n li van fer treure’s tota la roba amb l’excusa d’examinar si tenia lesions. En cap moment es van preocupar del seu estat psicològic després del trasllat ni de les condicions d’aïllament que està vivint.
 • Quan en Zigor intenta defensar els seus drets davant el cap de serveis aquest li diu que ell no és advocat i que per tant no té dret a defensar-se.
 • Com a mesura més d’aïllament el dissabte dia 26 van negar al Zigor el dret a rebre la visita de la seva companya, malgrat que aquesta portava un auto del jutjat de vigilància penitenciària núm. 3 de Madrid que l’autoritza a tenir comunicacions amb el Zigor en qualsevol presó. Els funcionaris van donar diferents excuses en diversos moments per justificar la seva negativa: que si estava caducat, que si no estava compulsat oficialment o que n’hi havia un altre datat al 2003 que revocava l’actual. Davant d’aquesta situació es van negar a posar per escrit el que deien i a facilitar fulls de reclamacions dient que no disposaven d’ells a cap presó de Catalunya. Els funcionaris també es van negar a identificar-se i en presència de l’advocat van amenaçar a les persones presents (familiars i gent del grup de suport) que es produiria un desallotjament per la força mitjançant els mossos d’esquadra si no abandonaven el recinte.

  El diumenge van tornar els familiars a realitzar la visita i a la companya directament no van deixar-la accedir a la presó dient-li que no podia comunicar. Des del Col·legi d’Advocats van trucar a la presó i els van informar que el motiu pel qual no la deixaven passar era que s’havia enviat un auto aquesta setmana des de Madrid que l’impedia qualsevol comunicació per motius de seguretat, auto que en cap moment ha vist l’advocat d’en Zigor.

  Davant aquestes desproporcionades mesures d’aïllament volem denunciar la vulneració de drets que està patint en Zigor Larredonda a Can Brians i demanar que la situació es normalitzi de forma immediata.

  TRENQUEM L’AÏLLAMENT, ESCRIU I MOBILITZA’T !!!

  C.P. CAN BRIANS

  CTRA DE CAPELLADES A MARTORELL 23

  08635-BCN

  Familiars de Zígor Larredonda Muñoz

  amb el suport de S.A.T i del col·lectiu Rescat

  NOTICIAS ANTICAPITALISTAS