Presentació de la candidatura Des de Baix al Col·legi Major Penyafort

Aquesta dimarts 9 de novembre va tenir lloc al Col·legi Major Penyafort la presentació de la candidatura DES DE BAIX a les eleccions al Parlament de Catalunya. L’acte va comptar amb l’assistència de més de trenta estudiants com a públic, així com de les ponències dels candidats/es Sandra Ezquerra i Josep Lluís de Alcàzar.

En primer lloc, Sandra Ezquerra va exposar el context de crisi sistèmica i despolitització de la població que fan necessari la presentació d’una candidatura alternativa que plantegi un combat des de les lluites socials al sistema i que trenqui amb la dinàmica conformista imperant.

En segon lloc, Josep Lluís de Alcàzar va presentar les diferents propostes i objectius d’una candidatura anticapitalista, sobiranista, ecologista, feminista, antiracista i internacionalista, explicant de forma detallada el per què de cada terme .

A continuació va tenir lloc un debat ric i fluït entre els estudiants, amb gran participació i interès per part d’aquests, centrat principalment en les problemàtiques universitàries que deriven del Pla Bolonya, com la privatització de l’educació, la mercantilització de l’ensenyament, l’augment de la càrrega econòmica sobre l’estudiant, les expectatives de precarietat laboral que generen els nous graus, etc. I així el debat es va anar allargant fins a la mitja nit i va finalitzar entre efusius aplaudiments i amb el compromís de tornar a trobar-nos després de les eleccions per continuar el debat.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS