[Ponent] L’Esquerra Independentista organitza actes en motiu de la Diada a Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i Lleida

9

Els actes comencen aquest divendres 4 de setembre a Balaguer amb el sopar de lliurament dels premis Moragues-Basset (concedit a la Iniciativa Ciutadana Salvem el Roser, No al Parador) i Manuel Gonzàlez Alba i una posterior actuació musical organitzats pel Casal Pere Tercer de Balaguer.

El dissabte 5 de setembre a Tàrrega el col·lectiu Perquè Vull celebrarà la Diada amb una xerrada sobre el conflicte que significa la conversió de l'edifici del Roser de Lleida en un Parador «Nacional» (a càrrec de la Iniciativa Ciutadana Salvem el Roser, No al Parador). La xerrada també servirà com a presentació a Tàrrega de la campanya “Salvem El Roser, Gerard Absolució”, que denuncia l’agressió i detenció d’un jove que protestava pacíficament contra el Projecte de Parador el passat 11 de setembre. També s'ha organitzat una mostra de cultura popular, sopar i cantautor. Tots els actes es duran a terme a la Plaça de les Nacions Sense Estat i començaran a les 8 de la tarda.

El dia 10 a Mollerrussa, diferents col·lectius organitzen La Marxa per la Independència a les 20,30 a la Plaça de l'Ajuntament.

I finalment, a Lleida el dia 11 tindrà lloc la tradicional ofrena al Roser i la posterior manifestació que comptarà amb mostres de cultura popular i un acte polític convocat per l’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL) i la Candidatura d’Unitat Popular de Lleida (CUP). Enguany pren especial rellevància l’ofrena floral al Roser per tal de denunciar en primer lloc la conversió del Roser en un Parador Nacional i, a més, la repressió que comportà l’anterior Diada amb l’agressió i detenció d’un jove que protestava pacíficament (com recentement ha reconegut el cap de la comitiva del PSC i regidor de Joventut, a qui suposadament volia agredir el jove segons els Mossos d’Esquadra, que ara li demanen de 2 a 6 anys de presó).

La campanya «Salvem el Roser, Gerard Absolució» serà present als actes de Balaguer, es presentarà a Tàrrega i farà públiques novetats del cas els volts de&nbsp l'11.

+ INFO A:
http://www.casalpereiii.blogspot.com/
http://perque-vull.blogspot.com/
http://www.larreu.org/
http://www.maulets.org/ponent/
http://www.ajlleida.org/
http://www.lleida.cup.cat/
http://www.salvemelroser.cat