[Ponent] L’Aplec Independentista esdevé un espai de trobada entre independentistes de tot Ponent (fotos i vídeo)

Aquest dissabte 6 de març el Castell de Bellpuig va acollir el primer Aplec Independentista de Ponent. Durant el matí, es va celebrar una trobada dels membres dels col·lectius independentistes de Ponent i posteriorment el professor de la UdL Ramon Sistac va oferir una xerrada entorn la situació lingüística i social de la Franja de Ponent.

Més de vuitanta persones van gaudir d’una calçotada que va precedir la resta d’actes de caràcter formatiu i de debat. Primer, una taula rodona va posar en comú les valoracions i perspectives d’independentistes de Bellpuig, Girona i Alacant respecte les consultes per la independència. En la darrera xerrada, dos persones de la comarca, l’Alexis Inglada (Assemblea Pagesa) i en Josep Manel Busqueta (economista) van emfatitzar la necessitat d’un canvi en el model de desenvolupament rural i de plantejar alternatives des de l’esquerra al model de desenvolupament de les Terres de Ponent.

Una cercavila pels carrers de Bellpuig amb la participació de vuit colles de cultura popular de Ponent, un sopar i un concert amb els solsonins Les Absentes van cloure la jornada.

Els vuit col·lectius organitzadors valoren positivament l’Aplec ja que ha esdevingut un espai de trobada, coneixença i formació entre independentistes de Ponent i ha permés visualitzar que l’Esquerra Independentista és un moviment polític i social amb present i futur a les Terres de Ponent.

Fotografies a: http://picasaweb.google.es/107843406328651633338/AplecInpedendentistaDePonentBellpuigMarc2010?feat=directlink
Vídeo a: http://www.youtube.com/watch?v=PAc7XJWyJS8

D’altra banda, aquesta és la crònica del periòdic l’Accent: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/391120/index.php

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS