Per què primer Mas?

Publicidad

Per Marc Ferré

Fa un any Artur Mas deia literalment: “Puc encapçalar la llista i estic a disposició. Però també la puc tancar. És a dir, puc ser el primer o puc ser l’últim. Ja veuen que no hi ha condicions personals en el meu plantejament. Hi ha condicions, això sí, de projecte, per garantir al màxim possible que Catalunya i el seu poble se’n surtin bé. Però no hi ha, i per la meva part sobretot, no hi ha d’haver condicions personals prèvies. Són temps de decisions i de suma. No temps de condicions personals”. Per què Artur Mas imposa el seu personalisme a la independència?

En el  debat d’investidura, en el torn de rèplica, Artur Mas li retreia a Garcia Albiol que en tres setmanes el PP al Congrés Espanyol ja havia incomplert totalment el seu programa. Per què Artur Mas i Mas Colell volen que la CUP incompleixi totalment el seu programa?

Artur Mas diu que 10 diputats són minoria i que no es poden imposar a 62. El 2006 s’aprova l’Estatut d’Autonomia amb 120 vots favorables dels 135. Per què aleshores el Cap de l’oposició que era Artur Mas i que només representava 46 diputats va decidir anar a la Moncloa saltant-se l’acord parlamentari i pactar amb José Luís Rodriguez Zapatero un Estatut a la baixa?

Els 72 diputats independentistes del Parlament van des de l’extrema dreta fins a l’extrema esquerra. Per què si hi ha representació de totes les sensibilitats el president ha de ser de la dreta lliberal?

 Aquests dies,  Convergència ha atacat a la CUP dient que comptava amb el suport de l’unionisme. Però, qui té actualment pactes amb forces unionistes en diverses institucions i que no són precisament menors?

 El 19 de desembre de 2012 Artur Mas i Oriol Junqueras signaven l’acord de govern perquè Mas fos investit president a canvi d’impulsar l’Agència Tributària Catalana, fer una banca pública, un pla de xoc contra la pobresa i l’emergència social, una llei catalana de funció pública… el que anomenaren “estructures d’estat”. Per què si en tres anys Mas no ha fet res ens hem de creure que ho farà ara en 10 o 18 mesos?

 Artur Mas ha estat secretari general de CDC i des del 2012 n’és president. Ara trobem, sí, amb guerra bruta, un partit assetjat per massa presumptes i massa reconeguts casos de corrupció. Podem tenir un personatge que sigui còmplice o no sàpiga què passa a casa seva com a president de la Generalitat?

 El 2001 Artur Mas era nomenat pel corrupte Jordi Pujol conseller en cap i successor d’”el president” quan aquest es retirés. Podem tenir com a president una persona que ha estat massa vinculada a la Catalunya autonomista i pactista amb la dreta espanyola com la Generalitat  de Pujol?

Les eleccions del 27S es van plantejar com a plebiscitàries perquè l’Estat espanyol negava la possibilitat de fer un referèndum. Es va parlar de la llista de la societat civil a la qual la CUP s’hauria sumat, però CDC de seguida la va descartar i va optar per una llista feta amb “polítics professionals” i societat civil per tenir-hi protagonisme, i va amenaçar que si no es feia així el president no convocava les eleccions. Qui és, doncs, el xantatgista?

 A les eleccions del 27S els vots independentistes van sumar el 47,7% del total. Van faltar quasi un 3% de vots afirmatius. Sí, el 3%! Es poden sumar el 3% de vots sense eliminar l’altre 3%?

Els pro Mas argumenten que Mas és un actiu, que és el líder que ens ha portat fins aquí, que el procés l’aguanta ell… Per què, doncs, anava de número 4 a la llista de Junts pel Sí?

 El juliol,  Artur Mas deia que les eleccions del 27S eren per la independència i no per escollir un president. Per què ara volen primer al Mas i després ja veurem,  quan 2 milions de persones vam expressar amb el vot que volíem la independència ja?

Marc Ferré

Militant CUP Tarragona

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More