Pel dret a parlar als plens (i tornem-hi)

Carta d’opinió

  

Per al proppassat Ple del dia 31/12/03, des de la CUP de Terrassa vam entrar una proposta de moció amb la intenció que aquesta hi fos discutida. La moció, que es centrava en el “Fòrum 2004”, a causa del poc marge de temps amb que es va presentar, no es pogué finalment entrar. S’haurà d’esperar en tot cas al Ple de 29/01/04.


Fins aquí, des de la CUP de Terrassa no tenim cap queixa, ja que entenem que certs tràmits requereixen temps, per bé que si la voluntat fos d’obrir la vida del Consistori a la participació, totes les coses són possibles, però en fi.

La motivació d’aquesta carta, però, és en gran mesura una altra. Resulta que, en primer lloc, la proposta de moció ha de ser acceptada per la Junta de Portaveus abans d’accedir al Ple, i en segon lloc, per si no fos poc, resulta que des de la CUP no ho podem fer, ja que no tenim representació al Consistori, ni som tampoc una entitat terrassenca. I això no pot ser. Que una candidatura municipal, registrada a Terrassa, amb més de 420 vots a les darreres eleccions, que porta temps desenvolupant diversa activitat política, amb actes, trobades, xerrades… a Terrassa, ens diguin que no pot entrar una proposta de moció a l’”ajuntament democràtic” no pot ser.


El Sr. Labòria, que fa pocs mesos en les pàgines del Diari de Terrassa ens va replicar que “Terrassa disposa d’un dels Reglaments de Participació Ciutadana més avançats i democràtics…”, li hem de dir que això queda molt bé, però és una falsedat. Democràcia és animar i permtre de participar a tothom, facilitar que es pugui participar a qui hi posi interès. O, què és el que entén ell i el PSOE per democràcia? Que la casta PP-CiU-ERC-ICV-PSOE de sempre s’ho manegui tot? En tot cas, li respondrem el que per a nosaltres és democràcia: que, per exemple cada Consell Municipal avisés a la població, li facilités a casa informació avançada a tractar en sessió plenària, sessions amb capacitat decisòria sobre els pressupostos, sessions que es realitzessin en sales habilitades per a acullir gran nombre de gent… i que si els i les senyores “polítiques” se n’han d’anar aquell i d’altres dies a dormir tard, doncs que ho facin, que hi són per a servir el poble (i no a l’inrevés, com sovint es creuen).

Això és estimar-se Terrassa, i no proclamar-ho als quatre vents propagandísticament. Això seria democràcia, i no que el Sr. Batlle, com un senyor feudal, pugui bloquejar l’entrada de mocions.

La moció finalment la proposarem igualment a través d’una entitat terrassenca que ens hi ha volgut ajudar.

L’obertura de les institucions sorgides del conscens “atado y bien atado” de la fi dels 70, però, sembla que no es podrà arreglar amb la mateixa facilitat. A la Terrassa del tripartit de “Progrés”, així com a la majoria de municipis catalans, es practica una “democràcia” despòtica il.lustrada, o­n es fan exposicions, s’envien fulletons a tot color a les llars… però s’exclou el poble de la presa diària de decisions.
Aquesta situació és molt greu. Pot i ha de canviar.

 

 

Candidatura d’Unitat Popular(CUP-Terrassa)

  cuptrs@correu.vilaweb.com     
www.paisoscatalans.org/cup-terrassa

 

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS