Oriol Farrés: «Luciano Canfora / Europa? Democràcia i lluita de classes»

Publicidad

GEP21 continua compromès amb la tasca de divulgar les principals figures i corrents del pensament contemporani, les seves idees i aportacions. Així doncs, en la línia de les xerrades «De l’Estètica a la Política» (2008), proposem un nou cicle per al qual hem triat sis autors rellevants del domini de la filosofia, la geografia i l’antropologia.&nbsp Ens proposem oferir informació suficient com per situar alguns dels pensadors avui dia en actiu i, alhora, apuntar certs temes que centren els debats intel·lectuals contemporanis.

Per assistir a les nostres xerrades, no es pressuposen coneixements específics de cap disciplina, sols curiositat, i ganes d’apropar-se a noves propostes intel·lectuals. Malgrat que la intenció principal és la d’oferir sobretot una primera aproximació no deixarem de banda ni la crítica ni l’aprofundiment en alguns aspectes més o menys polèmics, de manera que també es pugui generar en el si de cada xerrada un espai de discussió obert a tothom.
&nbsp
5 de maig – 19.30 hores – Oriol Farrés
"Luciano Canfora / Europa? Democràcia i lluita de classes"
&nbsp
Què vol dir «democràcia»? Qui són els demòcrates? Potser no hi ha hagut cap terme que hagi tingut tantes interpretacions, manipulacions i canvis de sentit com aquest mateix, que va sorgir a Grècia fa més de dos mil cinc-cents anys i que avui dia veiem invocat per uns i altres. Luciano Canfora, filòleg clàssic i historiador, ha reflexionat lúcidament sobre totes aquestes qüestions, i ho ha fet en el context de desconcert i crisi imperants a l’Europa actual. Les seves conclusions demolidores han impulsat un debat tan profund com necessari.
&nbsp
12 de maig – 19.30 hores – Taula de recapitulació amb Tomás Caballero Roldán, Josep M. Casasús Rodó, Oriol Farrés, Alfons Freire, Bernat Lladó Mas i Alexandre Nunes de Oliveira. Coordinada per Tiago Romeu.
&nbsp
Sala de Conferències d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals
Carrer de Sant Pere, 46, primer pis – Terrassa
&nbsp
ENTRADA GRATUÏTA

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More