No hi aneu!: Posició de Boikot preventiu davant les actuacions de La Carrau i Minyons de Terrassa a Israel.

Publicidad

[Traducción al castellano]

No en sigueu còmplices: no hi aneu!

La notícia de l'actuació de La Carrau i dels Minyons de Terrassa a Israel aquest mes de maig, només uns mesos després dels terribles crims contra la humanitat comesos per Israel a Gaza, ha sorprès molt desagradablement les persones i les organitzacions solidàries amb Palestina.

El govern d'Israel, preocupat pel rebuig internacional que la seva política suscita, duu a terme una política de neteja de cara a través de l'organització d'esdeveniments culturals per tal de donar l'aparença de normalitat, com si allà no hi passés res. Participar en un d'aquests esdeveniments, organitzat per l'Ajuntament d'extrema dreta sionista d'Acre, és participar en aquesta operació de normalització de l'apartheid i la colonització.

El mes maig el poble palestí commemora l'aniversari de la Nakba, la campanya de neteja ètnica massiva que el 1948 comportà la destrucció de Palestina i l'expulsió de la majoria dels seus habitants. Avui els refugiats palestins es compten per milions, i Israel continua negant-los els drets sancionats per l'ONU de retornar a les seves llars i de rebre compensacions. Commemorareu l'aniversari de la neteja ètnica actuant a Israel? I justament a Acre, ciutat que continua patint un procés de judaïtzació.

Davant la inoperància o la complicitat de les institucions internacionals i dels governs occidentals, més de 170 entitats representatives de la societat civil palestina han fet una crida a favor del boicot a Israel com una mesura no violenta perquè canviï de política, de la mateixa manera que es feu amb la Sud-àfrica de l'Apartheid. Moltes figures destacades del món de la cultura, com John Berger, Arundhati Roy, Roger Waters, John Williams, Sting, Bono, Snoop Dog o Jean-Luc Godard, han atès la crida i han cancel·lat concerts o visites a Israel. Fins i tot Joan Manuel Serrat ha declinat anar a Israel arran dels bombardejos contra Gaza.

Anar a actuar a Israel ara, quan la cendra encara fumeja a Gaza i hi ha una petició palestina explícita a favor del boicot, no és un acte cultural neutre o apolític: significa o bé donar un suport explícit a la política d'Israel o bé una indiferència còmplice. Pensem que el vostre cas no és ni un ni l'altra. Per això, us demanem que reconsidereu la vostra decisió i cancel·leu les vostres actuacions a Israel.

Aquest any se celebra la declaració de Jerusalem per part de la UNESCO com a capital de la cultura àrab 2009. Tot i les dificultats que hi està posant el govern d'Israel, diversos representants de la cultura catalana (també músics i castellers) aniran a actuar-hi aquest estiu. Si finalment aneu a Acre, per molts i moltes de nosaltres no representareu la nostra cultura. Al contrari, ens n'avergonyirem. Representareu la complicitat amb la ignomínia. Qui de veritat la representarà seran els que aniran a Jerusalem aquest estiu.

Encara hi sou a temps: no hi aneu!

Boicot Preventiu (boicotpreventiu@palestina.cat)

Per a més informació:

Crida de la societat palestina a favor del boicot: http://www.bdsmovement.net/?q=node/52

Campanya internacional de boicot a Israel: http://bdsmovement.net/

Campanya pel boicot cultural a Israel: www.pacbi.org

Web catalana de solidaritat amb Palestina: www.palestina.cat

Sobre la política israeliana d'organitzar festivals com a rentat de cara: http://www.nytimes.com/2009/03/19/world/middleeast/19israel.html?_r=2&hp

Declaracions del Serrat: http://www.lagaceta.com.ar/nota/316505/Informacion_General/No_me_pongo_limitaciones_cuando_escribo.html

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More