Mireia Boya sale en libertad tras defender ante el Supremo el 1-O y la República catalana

Por Kaos.Països Catalans

 ‘ He venido aquí para explicar lo que realmente ha pasado en Cataluña, en este proceso democrático, y ratificó que el 80% queríamos hacer un referéndum, lo hicimos y lo ganamos

L’ex-diputada de la CUP Mireia Boya ha sortit en llibertat i sense mesures cautelarsde la seva declaració davant el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. ‘He vingut aquí per explicar el que realment ha passat a Catalunya, en aquest procés democràtic, i ratificar que el 80% volíem fer un referèndum, el vàrem fer i el vàrem guanyar. I que hi ha hagut un cop d’estat en forma de 155, vàrem guanyar les eleccions i continua sense haver-hi diàleg’, ha dit als mitjans després de finalitzar una declaració que ha durat una hora i deu minuts.

Boya ha dit no estar satisfeta perquè encara hi ha quatre persones preses a les presons d’Estremera i Soto del Real i sobre l’acusació del delicte de rebel·lió, ha estat molt clara: ‘Mai hi ha hagut violència a Catalunya. Sempre ens hem manifestat de forma pacífica i això desmunta els delictes que ens imputen’.

Boya és la primera declaració d’un reguitzell de càrrecs polítics que en els pròxims dies hauran de passar pel Tribunal Suprem. I ha llançat un missatge: ‘Crec que les pròximes declaracions s’haurien d’assemblar a la qual he fet jo. No és amb la justícia com resoldrem el conflicte entre l’estat Espanyol i Catalunya’

Preguntada sobre el document ‘EnfoCATs’, que, segons el qual existia un ‘comitè estratègic’ que dirigia el procés d’independència, Boya ha dit que no en formava part: ‘Mai no hem participat en aquest comitè estratègic perquè no és la nostra cultura política’.

https://www.vilaweb.cat/noticies/boya-surt-del-suprem-he-vingut-a-dir-que-vam-fer-un-referendum-i-el-vam-guanyar/

-->
COLABORA CON KAOS