Mig miler de persones en l’acte unitari de Barcelona Jo també sóc antimonàrquic

Aquest divendres 5 d’octubre es va celebrar al Casinet d’Hostafrancs, l’acte central unitari de L’esquerra Independentista a Barcelona. Els convocants Maulets, Cajei, Endavant, SEPC i Alerta Solidària van donar la paraula a Jesús Artiola (absolt d’injúries a la corona), Jaume Roura i Enric Stern (encausats per cremar les fotos del rei), Eva Serra (historiadora) i a Martí Majoral (portaveu d’Alerta Solidària). Aquests van fer una aferrissada defensa del dret dels catalans a seguir utilitzant la desobediència com a eina i mitjà per aconseguir dos objectius: Uns Països Catalans unificats i la seva independència i el socialisme.

Ni la por ni la manipulació farà que parem una lluita que fa 30 anys que l’Esquerra Independentista porta a terme. Aquest, podríem dir, que va ser el resum de l’acte.

Lluny va quedar l’intent dels polítics catalans de considerar la crema de fotografies com a un acte de quatre brètols.
Un cop finalitzats els parlaments, a l’exterior del Casinet, tres companys es van identificar amb nom i cognoms i van cremar dues fotografies del rei i una en la qual apareixia el rei, Felip V i una còpia del Decret de Nova Planta. Just abans de fer la crema i un cop s’havien identificat, van exposar el pq consideraven que s’havia de cremar aquelles fotografies.

en cap cas va ser per solidaritat amb els companys i companyes que han anat a l’Audència Nacional, sinó que ho van fer per seguir la línia de l’Esquerra Independentista de posar sobre la taula un posicionament rupturista i desobedient amb aquells símbols que ja fa 300 anys que ens oprimeixen.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS