Publicado en: 19 octubre, 2015

Més de cent persones omplen la Jazz Cava de Vic a la inauguració del Festival Protesta

Por Festival Protesta

Es van projectar dos dels curtmetratges seleccionats, Un día de campo i Bendito machine V – Pull the trigger. Aquest dilluns el festival es trasllada a la biblioteca, amb més projeccions i la presentació del llibreKurdistan, la revolució ignorada.

Vic, 19 d’octubre de 2015. Més d’un centenar de persones van assistir a la inauguració de la tercera edició del Festival Protesta aquest diumenge a la Jazz Cava de Vic, que es va omplir de gom a gom. El públic divers reafirma la consolidació i professionalització del festival any rere any. A la inauguració es van projectar dos dels curtmetratges seleccionats, Un día de campo i Bendito machine V – Pull the trigger, abans de donar pas al concert inaugural de Tiger Menja Zebra.

Les activitats del festival continuen aquest dilluns a les set de la tarda, a la biblioteca Joan Triadú de Vic, amb la projecció de dos curtmetratges més, Ecuador, con los ojos cerrados i Acabe de tindre un somni. La jornada, centrada en el Kurdistan, seguirà amb la presentació del llibre La revolució ignorada, a càrrec de Dara Zagros, activista kurd i Coni Docolomansky, membre de Kurdiscat.

Dimarts, el festival es traslladarà al Cafè de l’Orfeó, amb més projeccions i una taula rodona que abordarà el tema dels refugiats, amb represnetants de Creu Roja, ACNUR, i el fotoperiodista Sergi Càmara. A les deu de la nit, i conjuntament amb Cineclub, es projectarà a l’ETC el documental Syria, self portrait, que comptarà amb la participació del seu productor, Paco Poch.

Dimecres la taverna social La Nyàmera acollirà les projeccions i la taula rodona Palestina, ocupació i complicitats que maten, i a la nit es projectarà el documental La vida en espera: el referéndum y la resistencia en el Sáhara Occidental a l’Espai ETC. Dijous serà el dia de Espoli i lluita indígena a l’Amèrica Llatina, i divendres, La lluita del poble tibetà, que comptarà amb la participació de Thubten Wangchen, Lama i membre del parlament tibetà a l’exili, al Fòrum de Debats.

Durant tota la setmana, els espectadors poden votar els curtmetratges visualitzats. El recompte fnal donarà el premi del públic, que es lliurarà dissabte a la festa final, juntament amb el premi a la millor ficció i el premi al millor documental.

Festival Protesta

La tercera edició del Protesta, el festival internacional de curtmetratges de crítica social, tindrà lloc del 18 i el 25 d’octubre a Vic, i passa, per primera vegada, de la primavera a la tardor. En aquesta edició la temàtica i fil conductor de totes les activitats és “pobles en lluita”. L’organització està convençuda que és la temàtica adequada per posar sobre la taula les lluites de diferents pobles, des de Palestina, el Kurdistan, Birmània, el Tibet o el Sàhara, fins a les lluites dels pobles indígenes americans, entre d’altres. Però també per al moment que passa Catalunya tan política, econòmica com socialment. El Protesta vol difondre el coneixement d’altres realitats socials, culturals i polítiques i contribuir a construir una societat més i millor informada. Es tracta de revisar situacions contemporànies que afecten la població que defensa drets com l’autodeterminació nacional, els drets humans o que s’oposa a les polítiques mundialitzadores del capital.

L’objectiu del festival és crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de curtmetratges de crítica social per tal de potenciar les creacions d’autors en l’àmbit nacional i internacional i esdevenir una eina de transformació social.

IMAGEN DE PORTADA: ​La Jazz Cava durant la presentació del festival aquest diumenge / Sara Blázquez

www.festivalprotesta.cat

premsa@festivalprotesta.cat

-->
COLABORA CON KAOS