Más concentraciones en apoyo a Carmen Badía para el miércoles 24

Publicidad

CONCENTRACIÓ EN SUPORT A CARMEN BADÍA LACHOS

Presa en vaga de fam per la seva excarceració per malaltia greu

Avui, dimecres 24 d’abril de 2019, estem aquí davant dels Jutjats de Lleida per denunciar la lamentable situació que pateix una presa, Carmen Baía Lachos, malalta de diversos càncers i en vaga de fam per demanar la seva excarceració per malaltia greu des de ja fa 45 dies.

La Carmen ha reclamat sense èxit, en diverses ocasions, el compliment de la instrucció 6/2018 d’Institucions Penitenciàries, que preveu l’excarceració per raons humanitàries en cas de malaltia greu. El centre penitenciari on es troba, Zuera, a Saragossa, ha rebutjat la revisió del tercer grau i l’oferiment de permisos en totes les ocasions.

El jutjat de vigilància penitenciària s’ha limitat a demanar comptes a la presó de Zuera sobre el tema de la revisió del tercer grau i sobre el seguiment mèdic que està rebent la presa.

Per altra banda, el cas ha arribat fins al Comité Europeu gràcies a la intervenció del director de l’Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans, Iñaki Rivera, que va anar a visitar a la Carmen fa un parell de setmanes i va detectar que es trobava en un clar estat d’abandonament sanitari.

Així doncs, aquesta concentració és per mostrar el nostre suport cap a Carmen i rebutjar el maltracte que molts presos estàn rebent.

Un cop més demostrem que la solidaritat traspassa els murs. Avui, simultàneament, s’estàn realitzant concentracions amb el mateix lema arreu de l’Estat (a Tarragona, davant la subdelegació del govern, a Madrid, davant Institucions Penitenciàries i a Saragossa, davant els jutjats).

Solidaritat amb les preses en lluita!

+info: www.suportpresxslleida.noblogs.org

https://suportpresxslleida.noblogs.org/post/2019/04/23/convocatoria-en-lleida-en-apoyo-a-carmen-el-dia-24/

https://lacorda.noblogs.org/post/2019/04/22/concentracio-en-suport-a-carmen-badia-a-tarragona/

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More