Marxa de 200 persones pel riu Gaià

Publicidad

El passat diumenge 17 de maig, en commemoració del 10è aniversari de la Plataforma Salvem el Gaià, dues-centes persones van caminar des de la desembocadura del riu Gaià, al terme d’Altafulla, fins a l’embassament de REPSOL al Catllar. D’aquesta forma es va voler simbolitzar el motiu pel qual es va crear aquesta Plataforma, el de recuperar el cabal ecològic del riu, el qual és ofegat en aquest embassament que serveix per proveïr el complex petroquímic del Camp. L’acte acabà amb un dinar popular que es celebrà a la Torre d’en Guiu, al Catllar, on també hi hagué una actuació musical i es llegí un manifest, en el qual es recordà l’efemèride de la Plataforma i els passos que des del seu naixement s’han aconseguit, per recuperar aquest riu que travessa el Baix Gaià.

Durant aquests darrers mesos, la Plataforma Salvem el Gaià, havia organitzat diferents actes per celebrar el seu desè aniversari. L’acte de diumenge, era l’acte final d’aquest programa, i alhora, era un acte de reafirmació de l’existència d’aquesta Plataforma i de la necessitat d’aconseguir els objectius pels quals es va crear. La recuperació del cabal ecològic del riu Gaià i la millora del seu entorn natural, la flora i la fauna.

A 2/4 de 10 del matí, la marxa es va iniciar amb la participació de dues-centes persones, des de la desembocadura del riu, recorreguent tot el tram sec del riu fins arribar a la Torre d’en Guiu, al Catllar, poble on hi ha l’embassament de REPSOL, la construcció del qual va provocar la mort del riu. En arribar, les participants a la marxa, han omplert amb samarretes i banderes blaves el cabal del riu que passa per aquell indret, reclamant així la necessitat que aquest riu torni a baixar fins a Altafulla.

Un cop formada la "riuada humana", el regidor de medi ambient del Catllar, Roberto Bianchi, l’actor tarragoní Fermí Fernández, i el portaveu de la Plataforma Salvem el Gaià, han realitzat una sèrie de parlaments que han acabat amb la lectura d’un manifest on es recordava l’aniversari de la Plataforma i s’ha vindicat els avanços aconseguits per la Plataforma durant aquests anys.

La Penya Gastronòmica de Renau i el Grup de Consum la Senalla del Baix Gaià, han estat les encarregades d’organitzar el dinar, el qual ha estat amenit musicalment pel grup Gaià River Dixie.

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More