Manifestació a Terrassa: Recolzament multitudinari al poble de Palestina

[Traducción al castellano]

Ester Núñez

Més de 500 persones es manifestaren dissabte a la tarda pels carrers de la ciutat en contra de l’ofensiva israeliana a la franja de Gaza que s’ha saldat, de moment, amb la mort de més de 1.400 palestins i 5.500 ferits.

Tot i que els atacs van cessar oficialment dimarts passat, la plataforma terrassenca, formada per una vintena d’organitzacions polítiques, sindicals, veïnals i de solidaritat, exigeix que “la massacre no quedi impune” i reclama “la fi del bloqueig de la franja de Gaza, que es va establir fa gairebé tres anys i que ara les grans potències volen reforçar amb tropes internacionals”.

La plataforma presentarà una moció al ple municipal de gener perquè l’Ajuntament “condemni la massacre, demani al govern espanyol la fi del bloqueig polític i econòmic sobre Gaza, que trenqui les relacions diplomàtiques amb Israel i aturi el comerç d’armes amb aquest estat”.

Les entitats demanen també a la Generalitat que aturi els acords comercials amb Israel i que l’Ajuntament se sumi al boicot als productes de fabricació israeliana.

Sota el lema “Prou impunitat, trenquem el bloqueig de Gaza!”, els manifestants van omplir el Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament, on es va llegir el manifest. La part més emotiva va ser, però, el testimoni d’un palestí que va explicar la situació que estan patint els ciutadans i ciutadans de Gaza.

Connexió amb Gaza
L’entitat Lluita Internacionalista ha mantingut contacte amb la Unió Independent de Comitès de Treballadors Palestins de Gaza durant els 23 dies que ha durat el conflicte.

Davant de la treva d’Israel, l’organització pretén ara que les reivindicacions del sindicat palestí quant a la reconstrucció de la zona arribin a Terrassa.

D’aquesta manera, han organitzat una xerrada i una connexió telefònica en directe amb els sindicalistes de cara al proper 31 de gener al Centre Cívic de Can Palet.

Les reivindicacions en contra d’Israel van començar a la ciutat el mateix cap de setmana de l’inici dels atacs sobre la franja de Gaza. La primera manifestació va aplegar a unes 2.000 persones al Raval de Montserrat, segons els organitzadors.

La plataforma reclama que la reconstrucció de la zona no es converteixi en un negoci per Israel i les grans potències.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS