Manifest del PRE per les eleccions del 25 de novembre

Ciutadans i ciutadanes de Catalunya,

Aquestes eleccions al Parlament de Catalunya són, com ja va passar a les darreres generals, un assalt als principis de la pluralitat democràtica i de partits. No es diu als mitjans, però l’exigència dels avals ha deixat fora, una vegada més, a molts partits minoritaris de la cursa electoral. I és que la JEC i el govern de la generalitat els ha interessat aplicar l’infame article de la LOREG que exigeix que els partits minoritaris recollim el 0,1% de les signatures dels electors de la província per a poder presentar-nos.

El més injust de tot és que aquesta exigència no estava prevista per a les eleccions catalanes, i s’ens va exigir aquest requisit amb poc més d’una setmana de termini, la qual cosa ens ha fet impossible assolir les signatures en tan poc temps a les províncies com Barcelona o Tarragona. Si a això hi afegim que el jutgat contenciós-administratiu de Girona ha sentenciat que aquest article és antidemocràtic i que les signatures no són necessàries, tenim el quadre complet per a poder afirmar que aquestes eleccions són una lamentable pífia i tupinada electoral digna dels temps de la restauració borbònica de finals del segle XIX.

Nosaltres, el Partit Republicà d’Esquerra, presentem candidatures per a les circumscripcions de Girona i Lleida, mentre que les candidatures de Barcelona i Tarragona no han estat possibles per la manca d’avals. Ens trobem davant d’una situació d’indefensió i desavantatge davant la resta de candidatures, per la qual cosa demanarem el vot per les nostres candidatures de Girona, encaplaçada per en Enric Cardona, i Lleida, amb en Ramiro Gil de cap de llista, mentre que a Barcelona i Tarragona demanarem el VOT NUL en protesta per no poder presentar-nos per culpa d’una llei injusta i antidemocràtica i d’un govern igual d’injust i antidemocràtic en aplicar-la.

Pel que fa a al moment polític en el qual ens trobem, unes eleccions plantejades gairebé de forma plebiscitària sobre el monotema de la independència de Catalunya, en una estratègia molt ben calculada del govern Mas per a amagar la política neoliberal de retallades deliberades que està aplicant, i en les quals tots els partits majoritaris s’han posicionat a favor i en contra de la independència, s’ha deixat de parlar de l’autèntic drama social que estem patint, que, amb l’excusa fàcil i interessada del “no hi ha diners” i “la crisi és culpa d’Espanya”, amagant que la pròpia incompetència del govern Mas suposa un brutal canvi de model económic i polític que estem vivint de forma accelerada, en direcció cap a un model més injust i més antidemocràtic de societat, on es pretén acabar amb l’estat del benestar i fer negoci amb la privatització dels serveis públics.

En quant a la pròpia independència, el sr. Mas la planteja com la solució miraculosa a tots els problemes, quan encara no ha aclarit quin és el camí que proposa seguir, arribant a dir que una hipotètica Catalunya independent “no hauria de ser necessàriament una República”. L’ambigüitat del sr. Mas ens fa sospitar que una vegada més està jugant amb les il•lusions de molts catalans en benefici propi.

La realitat és que es fa difícil pensar en una possible independència sense canviar abans la constitució espanyola per una de republicana i federal que reconegui el dret a l’autodeterminació dels pobles que la integren. I això és precisament el que des del PRE defensem, el nostre federalisme és un federalisme coherent que hem defensat sempre, no com el que convenientment defensa ara el PSC, que no pretén canviar ni monarquía ni constitució i que es veu contradit pel PSOE de Rubalcaba que no vol ni sentir-ne parlar de federalisme, ni molt menys de República.

Per altra banda des del PRE tenim clar que el vertader problema és el sistema capitalista que ens ha conduït a aquesta estafa que anomenem “crisi” i que no és més que un repartiment invers de riquesa cap als més rics i poderosos, i que genera més desigualtats. Tot plegat amb la connivència d’una classe política i d’un sistema polític que ja no es pot anomenar democràtic, on els polítics professionals segueixen el dictat dels mercats i no són capaços de prendre decisions valentes a favor de l’interès general i dels ciutadans.

Des del PRE defensem doncs un canvi de sistema polític i de model econòmic i social, que tan sols pot provenir de polítics no professionals, de ciutadans compromesos amb la societat i amb prou valentia per a escoltar la veu del carrer i prendre decisions a favor de la ciutadania i no a favor dels poderosos. I aquest nou model és, com sempre hem defensat, la III República federal i social, per la qual seguirem lluitant des de Catalunya.

A Girona i a Lleida, us demanem el vostre vot pel Partit Republicà d’Esquerra – Izquierda Republicana, a Barcelona i Tarragona us demanem el vot nul a favor del PRE-IR, amb les paperetes que podreu imprimir des de la nostra web: www.ir-pre.es.

Salut, Visca Catalunya i Visca la República Federal! El 25-N vota PRE-IR!

 

Ramiro Gil Morel

Coordinador General

Partit Republicà d’Esquerra

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS