Lovepili demana la col·laboració dels ciutadans per tal d’organitzar un any més la jornada de Sant Jordi

L'abril del 2004 Love Pili/Repensa, amb col·laboració de Processos Oberts/Estació Mòvil Egara, tiraren endavant, a la plaça Salvador Espriu de Terrassa, la proposta «Agorazein: Un Sant Jordi diferent» o­n es feia una aposta per deixar fora de joc el factor mercantilista i per emfatitzar el caràcter social en la celebració de la diada de les lletres. D'aquesta manera s'organitzà una jornada o­n el principal interès residís en el plaer de gaudir d'un espai temporal, un dia, en el qual es prioritzava el contacte entre persones i llibres. Per això, es muntà una petita carpa – biblioteca, ambientada amb música, o­n la gent pogués disfrutar d'una estona de relax al voltant de la lectura o d'una xerrada distesa. Pel que feia a la venta de llibres es va emfatitzar la opció del llibre de segona mà i d'intercanvi enfront de la venda de llibres de primera mà. Amb això volíem cridar l'atenció sobre les dimensions comercials que la diada de les lletres, el nostrat Sant Jordi, està agafant.

La valoració final fou positiva i ens engrescà per intentar organitzar una segona edició amb el mateix esperit i noves propostes. Per això aquest any ens adrecem a vosaltres per emplaçar-vos a una nova aventura. Des de Lovepili hem pensat que aquest any seria interessant potenciar l'articulació de diferents propostes que girin al voltant d'un eix principal: la cultura, i la paraula com element important de la seva expressió, com una eina social de relació i de formació dels ciutadans-nes i no com un element més de la societat de consum immediat i de mercat.

El fet que la jornada aquest any sigui en dissabte permet allargar una mica més el dia i poder organitzar activitats fins una hora prudencial de la nit. D'aquesta manera pensem que es podrien programar diferents actes o­n es puguin desenvolupar diferents aspectes culturals vinculats amb la paraula. A tall d'exemple pensem que activitats interessants podrien ser recitals de contes o poemes, audicions musicals o­n la paraula porti la veu cantant, xerrades sobre propostes per lliurar la cultura de les grapes del mercat (propostes artístiques i literàries alternatives, linux, ràdios lliures, escoles d'adults, etc…) En definitiva tota una sèrie d'actes que ens depassen com a col•lectiu. Es per aquesta qüestió que us demanem ajut convençuts de que podeu col•laborar en aquesta jornada amb l'organització d'algun acte lúdic- cultural interessant que estigui en sintonia amb el tarannà de la jornada festiva-reivindicativa.

Si voleu proposar una activitat o voleu implicar-vos en les tasques d'organització tirar endavant aquesta nova aventura truqueu al 636.74.61.85 o envieu un correu a lovepiliartefacte.org


Més informació: http://www.artefacte.org/lovepili/text%20complert.htm

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS