Lluita Internacionalista dóna suport a la candidatura de la CUP-Alternativa d’Esquerres

Aquestes eleccions arriben en un moment important: duríssimes retallades contra la classe treballadora que a més enfonsen l’economia, per mantenir els beneficis de la banca; i una confrontació entre el centralisme cada cop més ranci del Govern i les institucions de l’Estat contra la demanda d’independència d’un sector molt significatiu del poble de Catalunya.

Mas intenta maniobrar per desviar aquest descontentament del poble de Catalunya, després d’haver protagonitzat retallades de sous i serveis públics especialment dures, amb un projecte capdavanter en la privatització. Fa un any Mas havia d’entrar amb helicòpter al parlament amb milers de manifestants que bloquejaven l’aprovació de les retallades i ara es passeja aclamat com el gran líder que conduirà el país a la independència. Però aquesta maniobra té les potes curtes, el poble el tornarà a reconèixer com el cap polític de la patronal i que –com els seus avantpassats- ràpidament sacrificarà la causa nacional als seus negocis.

L’esquerra parlamentària ja la vam veure al tripartit, amb les primeres  les retallades (com ara fan a Andalusia), o amb lleis com la LEC, que aprofundia la privatització de l’educació pública. Davant d’aquesta “alternativa” cal un reagrupament de forces que responguin clarament als interessos treballadors, per aturar acomiadaments, retallades de sous i condicions laborals, en defensa dels serveis públics, de la gent davant dels interessos de la banca, i es negui a pagar el deute públic. Necessitem una força que estigui clarament al costat del poble català i el seu dret a decidir, l’autodeterminació que nega la constitució monàrquica, que cerqui la solidaritat entre pobles i treballadors, contra aquestes institucions antidemocràtiques que ens va llegar el franquisme.

L’esquelet d’aquest reagrupament hauria de conformar-se amb l’esquerra independentista, les CUP, el municipalisme de base com les CAV i l’esquerra revolucionària (Revolta Global, En Lluita, Corrent Roig, Xarxa Roja, Lluita Internacionalista).  De ben segur que caldria eixamplar aquest esquelet i donar pas a molts sindicalistes, joves i lluitadors de moviments socials que veuen que cal una política que trenqui amb l’Estat borbònic i amb el capitalisme.

Com vam fer amb Iniciativa Internacionalista a les eleccions al Parlament Europeu, amb Des de Baix (DDB) a les autonòmiques, o amb la CUP-Alternativa per Barcelona, hem tornat a proposar en aquestes eleccions un front d’esquerres CUP-CAV-DDB. La CUP ha tornat a rebutjar (com a les municipals) formar coalicions. Finalment ha decidit presentar una candidatura CUP-Alternativa d’Esquerres, en què ofereixen participar a les organitzacions de l’esquerra anticapitalista.

No hi ha condicions per debatre un programa comú abans del tancament d’acord i llistes, i l’ambigüitat del lema principal “ho volem tot”, ens preocupa, perquè només una candidatura que doni resposta concreta a les necessitats de la Catalunya treballadora pot ser referent electoral,  i encara més important, un referent de lluita. Aquests són els punts que des de Lluita Internacionalista hem defensat:

· Mesures concretes contra les retallades i les privatitzacions. En defensa dels salaris, les pensions i els serveis públics. No al pagament del deute, sense caure en la trampa de diferenciar deute legítim i l’il·legítim. No als plans de rescat bancari. Nacionalització de tota la banca, sota control dels treballadors/es. Ruptura amb l’Europa dels bancs, ruptura amb la Unió Europea.. Aquests diners calen pels i per les treballadores: per un pla d’emergència que generi llocs de treball públics i dignes, que aturi els desnonaments.

· Ruptura amb la Monarquia per l’autodeterminació.  Dret a decidir: referèndum Ja! República Catalana. Aquesta formulació troncal hauria de permetre l’expressió de forces de l’esquerra clarament independentista, amb d’altres que, des de la sobirania del poble de Catalunya i l’internacionalisme, cerquem una nova relació entre iguals amb la resta de pobles de l’Estat i, més enllà, d’Europa, en una Federació de Repúbliques.

· Una resposta internacionalista, solidària amb la lluita treballadora i d’altres pobles per la llibertat, contra tota mena d’opressió i explotació.

No hi ha condicions per la plena integració sense un acord mínim al programa, però volem seguir treballant per aquest projecte de front d’esquerres. No som neutrals respecte de les forces que es presenten a les eleccions. La CUP-AE presenta una possibilitat per avançar, quan estableix com a inseparables la lluita per l’autodeterminació i contra el capitalisme. És per aquest motiu que des de Lluita Internacionalista donem suport i cridem al vot a la llista presentada per CUP-AE.                                              

15 d’octubre de 2012

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS