Lleida: Al voltant de 500 persones es manifesten contra el parador projectat sobre l’edifici històric del Roser

Publicidad

Al voltant de 500 persones es reuniren el passat dissabte a Lleida al voltant de la celebració popular que va organitzar la iniciativa ciutadana «Salvem el Roser».

Els ciutadans protestaven contra la conversió d'un edifici històric de la ciutat, i que sempre havia acollit activitats públiques, en un parador nacional, un dels signes més ostentosos de l'españolisme imperialista.

El Roser, va ser un dels darrers edificis que resistiren, a la ciutat de Lleida, la ofensiva final del primer monarca borbònic contra Catalunya, i o­n moriren 700 Lleidatans, en una de les pitjors matances que portaren a terme els invasors espanyols. D'aquí, d'aquest simbolisme, neix la necessitat de&nbsp conservar el Roser.&nbsp Com a símbol de la resistència a l'absolutisme i en defensa de les institucions&nbsp pròpies que foren suprimides amb el decret de&nbsp nova planta, veritable eina de destrucció massiva a nivell cultural i social.

El centre de Lleida, oblidat per la&nbsp Paeria i la Generalitat durant anys, ara esdevé un punt essencial en la política de desenvolupament turístic, que&nbsp el col·lectiu popular entén com a innecessari, ja que el casc històric necessita una veritable política d'integració, urbanística i de serveis als ciutadans, ja que en la seva majoria son immigrants i pateixen més que ningú la violència estructural del sistema, que els aïlla i margina; en cap cas un hotel de sis estrelles.

La campanya (per suposat) no ha deixat d'esser criminalitzada sistemàticament, per la Paeria, que no ha dubtat en reprimir de manera feroç i mai vista abans a la ciutat de Lleida, al moviment popular. L'assemblea de joves de Lleida ha estat la més perjudicada amb vàries imputades i multes desorbitades, per suposats actes contra l'autoritat (caciquil) dels mossos i la guàrdia urbana.&nbsp Mentides del tot indignants per exacerbades&nbsp i polítiques.

El casc antic te molts problemes com per gastar-se els diners en un reclam per a les classes poderoses. Volem més inversió social i menys especulació.

Salvem el Roser, No al parador!

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More