La UAB expulsa a 6 estudiants i n’amonesta públicament a 22[Traducción al castellano]

Aquest dimecres 17 de desembre, Lluís Ferrer, rector en funcions de la UAB, Dolors Riba, vicerrectora d’ordenació acadèmica en funcions, han signat els expedients sancionadors oberts a 28 estudiants crítics amb el procés de Bolonya que suposa l’expulsió de 6 estudiants i l’amonestació pública de 22 universitaris més.

Amb aquesta decisió, el rector de la UAB ataca frontalment qualsevol possiblitat d’entesa, fent una fugida endavant i aprofundint l’espiral repressiva contra els estudiants reclamada pels sectors i mitjans més conservadors, entestats a imposar les seves polítiques privatitzadores de la universitat per sobre qualsevol debat, i saboteja els intents de trobar una solució justa i dialogada.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha criticat durament aquesta decisió i ha cridat, amb el conjunt del moviment estudiantil, a respondre a les expulsions i sancions:

Davant d’aquesta notícia, el conjunt del moviment estudiantil no restarem quiets, i, per això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans encoratgem a tots els estudiants a mostrar el seu desacord amb aquestes expulsions i sancions. El rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha donat el seu vist-i-plau a les propostes d’expulsió i sanció plantejades pels instructors dels expedients disciplinaris oberts a 28 estudiants, arran de diverses mobilitzacions en defensa de la universitat pública i de qualitat.
Amb aquesta actuació, l’equip de govern de la UAB ha aprovat l’expulsió de la universitat de 4 estudiants per un període d’un any, l’expulsió d’un altre per dos anys, i d’un sisè per 3 anys, i l’amonestació pública de 22 estudiants més, pel simple fet de denunciar les irregularitats comeses a la UAB per imposar l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES).

Davant d’aquest fet, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem manifestar:

1.- Tot el nostre suport als estudiants sancionats i expulsats per la seva lluita en defensa d’una universitat pública i de qualitat.

2.- Que l’expulsió de 6 estudiants i l’amonestació pública de 22 més és un atac directe als principis democràtics, en que s’ha de basar una universitat pública.

3.- Que aquestes expulsions suposen un pas més de les autoritats universitàries en l’estratègia de la coacció i la repressió engegada contra els estudiants crítics amb el procés de Bolonya.

4.- Que les expulsions suposen enterrar tot possible intent d’entesa i diàleg entre els estudiants i les autoritats universitàries, ja que aquestes sancions són una clara amenaça dirigida a tots els estudiants que lluiten, dia rere dia, per a construir una universitat pública, catalana, popular, antipatriarcal i de qualitat.

5.- Que la violència policial, les sancions disciplinàries, les expulsions i les difamacions contra els estudiants no aturaran la lluita en defensa d’una universitat de qualitat i al servei de la societat.

Per tot això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) encoratgem a tots els estudiants del país a mostrar, al llarg dels propers dies, el seu rebuig a aquestes sancions i a denunciar la repressió que pateix el moviment estudiantil contrari a l’EEES, per a deixar ben clar a totes les autoritats universitàries que no ens quedarem de braços creuats davant les agressions que patim els estudiants mobilitzats en defensa de l’educació pública i de qualitat.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Cerdanyola del Vallès, 17 de desembre de 2008

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS