La represión empresarial en Can Ruti lleva a cinco trabajadoras a urgencias con crisis de ansiedad y taquicardias (CAT/CAS)

Barcelonès Nord. El personal de neteja que fa vaga a Can Ruti denuncia la Generalitat per haver imposat «serveis mínims abusius»

Els treballadors asseguren que han rebut «coaccions» per part de l'empresa Clece

Els empleats del servei de neteja de l'hospital de Can Ruti van iniciar ahir la vaga interposant una denúncia contra el Departament de Treball de la Generalitat per imposar-los uns serveis mínims que, en paraules del comitè d'empresa, «són abusius». Així mateix, asseguren que el personal que secunda la vaga han patit «coaccions» per part de la direcció de Clece, l'empresa que té contractat el servei de neteja. Ahir ni Clece ni la direcció de l'hospital van voler fer cap declaració.El Punt – 15/03/2005
SARA MUÑOZ Badalona

El Departament de Treball de la Generalitat ha fixat en 31 el nombre de persones que han de complir els serveis mínims. Els sindicats CGT i CCOO, impulsors de la protesta, consideren que la quantitat «és abusiva» i per aquest motiu van interposar ahir una denúncia contra Treball. Asseguren que el número lògic seria 21, és a dir, deu persones menys de les que ahir van cobrir el servei de neteja. A diferència de la vaga de fa tres anys, aquest cop s'han posat serveis al magatzem i una empleada per planta, quan en la vaga del 2002, segons van explicar les representants del comitè d'empresa, es va destinar una persona a cada dues plantes. Per aquests motius, l'aturada es va iniciar a les sis de la matinada en un ambient de tensió. La secretària general de CGT, Rafi Berman, va denunciar «coaccions» per part de l'empresa Clece.

La protesta que ahir va arrencar persegueix objectius similars als de la vaga que es va convovar l'any 2002. L'ampliació del personal és el cavall de batalla d'una plantilla que està integrada per 170 persones però que a data d'avui té 36 persones de baixa i 36 més a mitja jornada. Això representa una plantilla de 108 persones per netejar un hospital que fa 88.800 metres quadrats. Segons va manifestar ahir la presidenta del comitè d'empresa, María José Torres (CCOO), es reclama que la plantilla s'amplïi amb catorze empleats més. «Fa dos anys que intentem negociar amb Clece i no ens fan cas; s'estan rient dels treballadors», va lamentar. Aquesta és la tercera vaga que el sector de la neteja convoca a Can Ruti estant sota la direcció de Clece.


El personal de neteja de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona inicia una vaga indefinida

Vilaweb/Europa Press – 14/03/2005 – 13:26:34

BADALONA, 14 (EUROPA PRESS) El personal de neteja de l''Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelonès) s''ha concentrat avui al vestíbul del centre sanitari per iniciar una vaga indefinida amb l''objectiu de reclamar millores salarials.

La concentració, que s''ha iniciat a les 10.30 hores, ha reunit uns 125 treballadors de la secció de neteja d''aquest hospital, que pertanyen a l''empresa CLECE, segons ha informat avui a Europa Press la secretària de CGT a Germans Trias i Pujol, Rafi Berman.

La convocatòria de la vaga es va decidir dijous passat en una votació que van fer els treballadors de la neteja d''aquest centre sanitari. Un total de 101 van votar a favor de la vaga, 33 en contra i 36 es van abstenir.

Els treballadors reclamen augmentar amb 14 treballadors la plantilla de personal que fa una jornada completa. «Hi ha 134 treballadors, distribuïts en tres torns, per netejar un total de 88.800 metres quadrats», ha advertit Berman.

Berman ha qualificat d''»insuficient» aquesta plantilla i a més ha denunciat que la majoria de dies, «hi ha entre 110 i 95 treballadors» perquè «les persones que estan de baixa laboral no es cobreixen amb personal que les substitueixi».

Altres peticions dels treballadors són incloure el plus de perillositat, toxicitat i manipulació en les pagues extraordinàries, augmentar el plus d''activitat fins a 90 euros mensuals i incloure en el salari base un plus de transport.

La revisió salarial en tots els conceptes de la nòmina, el cobrament de la totalitat de la base reguladora en la incapacitat transitòria fins al 35 dia i la igualtat salarial en tots els contractes són les altres tres reivindicacions del col·lectiu.

Berman ha reclamat «la mediació» de la Conselleria de Treball i Indústria de la Generalitat per «arribar a un acord» amb l''empresa CLECE. Aquesta representant sindical ha qualificat d''»abusius» els serveis mínims dictats per la companyia.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS