La policia ha fet treure’s una samarreta a un membre del públic del judici contra el procés just abans d’entrar a la sala de vistes. Era un membre del col·lectiu Madrilenys pel Dret a Decidir, Pedro Casas, que portava una samarreta groga on es podia llegir en castellà, català, gallec i basc la paraula ‘llibertat’.

La policia li ha dit que no podia entrar a la sala amb aquesta samarreta i que se n’havia de posar una altra. Com que no en duia cap més, ha estat un altre membre del públic qui li n’ha deixada una de completament blanca, i la groga amb els lemes se l’ha quedada la policia.

Fonts del tribunal recorden que el criteri marcat per la sala des del principi del judici és permetre l’accés de ‘símbols ideològics’ com ara llaços o xapes (i també peces de roba de color groc) però que no es permet d’entrar amb ‘lemes o llegendes’ a la roba o en pancartes.

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-policia-obliga-un-home-que-accedia-com-a-public-al-suprem-a-treures-una-samarreta-on-es-llegia-llibertat/