La plataforma No callarem denuncia los ataques a la libertad de expresión con actividades en la Modelo

Publicidad

La plataforma No Callarem ha anunciat que farà activitats a l’antiga presó de la Model ‘per a evidenciar la reiterada violació del dret fonamental’ que és la llibertat d’expressió. Durant tota la setmana que ve, del 9 al 15 d’abril, es faran accions artístiques, debats, concerts, projeccions i exposicions en l’anomenada Setmana de la Llibertat d’Expressió.

Els col·lectius que integren No Callarem han donat suport als presos polítics i els encausats i han defensat la llibertat d’expressió. ‘Estem disposats a assumir el mateix discurs que han fet els encausats. Si tots fem un pas endavant, demostrarem que aquest estat regressiu i autoritari no ens pot tombar a tots’, ha manifestat un representant de la comunitat rap i hip hop.

Les activitats organitzades tenen un aforament limitat i es faran tant dins de l’antiga presó com fora. Hi haurà art, performance, dansa, periodisme, i també un espectacle de titelles i un debat sobre ‘les veus afectades’.

Divendres 13 d’abril, s’oferiran els ‘concerts empresonats’ amb Gemma Humet, Cesc Freixas, Émbolo o Anabel Vélez. Dissabte 14 d’abril, tindrà lloc el debat sobre censura i repressió a la literatura i a la premsa i també una projecció. Entre les persones que hi prendran part hi haurà el vice-president d’Òmnium, Marcel Maurí; la periodista Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart; Fernando Muñoz i Pere Rusiñol.

L’últim dia, diumenge, es farà una fira popular, anomenada Envoltem la Model, amb una arrossada popular i diversos espectacles repartits en quatre escenaris. L’escenari ‘No callarem’ serà el més reivindicatiu, amb concerts i parlaments i les actuacions programades de Valtònyc, Pablo Hasél, Núria Graham i Joan Colomo. L’escenari ‘Carne Cruda’ serà l’espai de la ràdio en directe per on passaran, entre més, Marina Garcés, Willy Toledo, Pau Vallvé i Aina Torres. Finalment, hi haurà l’escenari ‘Soundsystem’ i un d’infantil.

Crida favor de la llibertat d’expressió
El raper Pablo Hasél ha recordat que li demanen cinc anys de presó i que, tot i que ha presentat un recurs, si es ratifica la condemna, el tancaran. ‘No és que la llibertat d’expressió perilli, és que no n’hi ha. Ningú no té la llibertat de criticar la monarquia, la brutalitat policíaca o l’església sense que hi hagi la possibilitat de ser condemnat’, ha denunciat.

Hasél ha defensat que la manera de combatre la censura era no autocensurar-se, ‘que és el que volen’. ‘No ens hem de deixar vèncer per la por d’un règim que és enemic de la democràcia’, ha conclòs. Un representant de la comunitat rap i hip hop ha subratllat: ‘Si els persegueixen a ells, també ens hauran de perseguir a nosaltres’, en relació amb els encausats Pablo Hasél i Valtònyc.

Per la seva banda, un representant de l’organització de iaioflautes ha fet una crida a construir un moviment unitari contra la repressió i d’ajuda mútua dels presos polítics. ‘Els iaioflautes exigim amnistia i llibertat per les persones privades de la llibertat d’expressió’, ha dit.

Finalment, representants de la plataforma No Callarem han recordat que el clam havia arribat arreu del país, com ara a Tarragona, Vic, Sabadell, Badalona, València i Palma, i també a punts de l’estat espanyol, com Madrid i Valladolid, i han explicat que a diversos centres cívics es farien accions culturals per a recollir fons per la caixa de la resistència i poder pagar multes i ajudar a les persones encausades’.

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More