La Plataforma instal·larà taules a prop dels col·legis electorals en el màxim de punts possibles

La Plataforma instal·larà taules a prop dels col·legis electorals en el màxim de punts possibles

La Plataforma pel Dret de Decidir conjuntament amb Sobirania i Progrés conviden a tota la societat catalana a participar en la recollida de signatures del proper diumenge dia 9 de març de 2008 a favor de la convocatòria del Referèndum d´Autodeterminació.

RECOLLIDA DE SIGNATURES 9M

L’acció de recollida de signatures prevista per al proper 9 de març, dia d’eleccions generals a l’estat espanyol i d’eleccions municipals i cantonals a l’estat francès, s’emmarca en la campanya “ Decideixo decidir ” que promou la Plataforma pel Dret de Decidir juntament amb Sobirania i Progrés, a fi d’instar els diversos òrgans legislatius dels Països Catalans perquè reclamin a l’estat respectiu la competència de fer referèndums, és a dir consultes populars vinculants.

L’acció del 9M s’ha plantejat de forma senzilla a fi que la campanya es pugui autofinançar i que la recollida de signatures sigui el més ampla possible, d’acord amb els recursos i la capacitat operativa dels organitzadors. Per això, l’acció del 9M, es basa en un kit fàcil de transportar, el KIT9M, que la Plataforma pel Dret de Decidir s’ha encarregat de produir i que posa a disposició de totes les entitats adherides i a la resta d’entitats, grups i associacions col•laboradores, amb un prepagament de 100,00 € com aportació per al seu cofinançament.

El KIT9M conté

200 butlletes de recollida de signatures
1 senyera per guarnir la taula
1 paquet de bolígrafs
1 paquet d’adhesius per reforçar la campanya i decorar el KIT9M
1 manual d’instruccions amb telèfons de contacte o­n poder consultar dubtes i rebre assessorament jurídic en cas que sigui necessari.

I, finalment

100 mocadors vermells estampats amb el logo de la campanya “Dd!”, que es poden vendre a 2 euros cada un.

El KIT9M, es podrà obtenir sol•licitant-lo a través de la web de la campanya www.decideixodecidir.cat omplint el formulari i fent el prepagament, via transferència bancària al CC de la Plataforma pel Dret de Decidir nº 2100 3084 85 2200396681, anotant el nom de la Entitat que el sol.licita, a fi que es pugui verificar.

29 de gener de 2.008.

NOTA DE PREMSA DE LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR

LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR IMPULSA LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES PER RECLAMAR EL DRET DELS PARLAMENTS DELS PAÏSOS CATALANS A CONVOCAR REFERÈNDUMS I PREPARA UNA RESPOSTA A POSSIBLES NOVES INGERÈNCIES EN CONTRA DE CATALUNYA. CONSIDERA QUE AQUESTES CAMPANYES HAN DE SER ÀMPLIES, PLURALS I TRANSVERSALS I DEPASSAR QUALSEVOL CONJUNTURA POLÍTICA O QUALSEVOL LÒGICA PARTIDISTA

La Plataforma pel dret de decidir (PDD) va presentar el proppassat 18 de febrer una campanya que promou la recollida de signatures per reclamar el dret dels Parlaments dels Països Catalans a convocar referèndums. Aquesta campanya, en aquests moment, s’està duent a terme a través de nuclis locals de recent creació i també d’altres col·lectius, com és el cas de Sobirania i Progrés.

Davant de la situació política actual, la PDD considera que:

1. Una campanya de recollida de signatures per a reclamar la possibilitat de convocatòria de referèndums per part dels Parlaments dels Països Catalans ha de ser àmplia, plural i transversal i ha de depassar qualsevol conjuntura política particular o qualsevol lògica partidista.

2. Aquesta campanya de recollida de signatures haurà d’ajudar a sensibilitzar la societat catalana sobre la necessitat de poder exercir el dret de decidir.

3. La situació present dóna la raó als posicionaments de la PDD, recollits en el seu comunicat del 21 de juny de 2006 (que trobareu a www.tenimeldretdedecidir.org), en relació al continu atzucac que representa la via autonomista pel poble català.

4. Cal preparar la societat civil catalana per a donar una resposta clara i contundent davant d’una possible nova ingerència, en aquest cas en forma de sentència del Tribunal Constitucional. Segons el parer de la PDD, aquesta resposta haurà de ser, com sempre, per a reclamar el dret de decidir del poble català.

En el marc de les accions que la PDD està realitzant per donar a conèixer i organitzar la campanya de recollida de signatures i per a comentar la situació que pot causar la possible sentència del TC, la Plataforma s’està reunint també amb entitats, sindicats i partits polítics que, en el moment de la manifestació del 18 de febrer de 2006, no s’hi van adherir. Treballa, per tant, per a continuar ampliant l’espai social i polític que reivindica que “Som una nació i tenim el dret de decidir”.&nbsp

premsa@tenimeldretdedecidir.org

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS