La PDaD es solidaritza amb #Cofrents17. PDaD

198

Nota de Premsa de la Plataforma pel Dret a Decidir

País Valencià, 4/12/2014

 

Hui és el primer dia de judici per a les #Cofrents17. El febrer de 2011, activistes de Greenpeace realitzaren una acció de protesta a la central nuclear: es penjaren d’una de les torres de refrigeració, pintaren un enorme avís de PERILL NUCLEAR i es penjaren amb cartells pel tancament de la planta.

Per a aquesta acció, 16 activistes i un fotoperiodista independent s’enfronten a penes de més de 2 anys de presó i més de 360.000€ en multes i indemnitzacions, de les que Greenpeace seria responsable civil subsidiari.

Des de la PDaD-PV, manifestem el nostre reconeixement a Greenpeace i a les persones que participaren en aquesta acció contra una energia que ni volem ni necessitem.

L’energia nuclear només beneficia a les grans companyies elèctriques. Aquestes obtenen del govern espanyol les polítiques de subvenció i de preferència per a aquesta font d’energia, enormement costosa, en detriment d’altres menys perilloses i, sobre tot, de les energies renovables, i les autogestionades per xicotetes col·lectivitats, ajuntaments, i de forma individual, a més d’imposar-los increments d’impostos i elevar el costos del rebuts elèctrics per a la majoria.

L’energia nuclear és molt perillosa. Genera enormes quantitats de residus radioactius, molts dels quals s’acumulen a les pròpies plantes en piscines que són a fora de l’edifici de seguretat. La inversió en sistemes de seguretat i control és molt deficient, i els “incidents” són constants. Com ha quedat clar amb el cas de Fukushima, el perill és enorme i les conseqüències devastadores.

No és veritat que el País Valencià, els Països Catalans o l’estat espanyol siguen deficitaris en energia. Sense l’energia nuclear i amb les plantes d’energies renovables com a font prioritària, el sistema de generació actualment disponible cobriria totes les nostres necessitats i oferiria un balanç d’excedents per a l’exportació, com passa ara.

L’energia nuclear és altre imposició al poble valencià per a afavorir interessos del capital, com el fracking, les prospeccions petrolieres a les Columbretes, el projecte Castor i molts més. Depenen del control dels mecanismes de decisió mitjançant les portes giratòries, que garanteixen càrrecs i recompenses al sector privat per a les persones responsables d’afavorir-lo.

Les persones processades pels fets del 2011 no han comés cap delicte, perquè han defensat la natura, el medi ambient i la seguretat de la ciutadania. El que s’ha de condemnar és la política de pillatge que representa l’únic suport per a la continuïtat de Cofrents, sempre contra el nostre Dret a Decidir de manera lliure i responsable el tipus d’energia que volem, pel futur del nostre planeta.

Tancament de Cofrents ja!

 

Plataforma pel Dret a Decidir

www.peldretadecidir.cat

info@peldretadecidir.cat

www.facebook.com/peldretadecidir

@DaDPV