La PAHC Bages allibera el seu sisè bloc d’habitatges a Manresa

Publicidad

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHC) ha alliberat un nou bloc d’habitatges, i ja en van sis, al carrer Gaudí de Manresa. En aquesta ocasió es tracta d’un bloc propietat del BBVA. Segons la PAHC, ha alliberat aquest sisè bloc per tal de proporcionar un habitatge a tres famílies que no tenen recursos ni cap solució per part de l’administració. Actualment les persones que habitaran el bloc es troben en situació d’infrahabitatge. Una cinquantena persones han realitzat l’acció entre somriures i càntics de «sí se puede», «no pot ser gent sense casa i cases sense gent» o «se va a acabar la paz social».

Durant els quatre anys de vida de la Plataforma, l’Obra Social al Bages ha acollit un total de 150 persones, entre les quals hi ha 64 menors de les 40 famílies que, a dia d’avui, no tenen una solució real a la problemàtica habitacional. Segons la Plataforma, l’Obra Social de la PAH ja ha alliberat 47 blocs de la banca arreu de l’Estat.

La Plataforma declara que a Manresa «se segueixen produint desnonaments» a causa que moltes famílies no poden pagar el lloguer. Aquesta situació porta a què, setmanalment, les activistes pel dret a l’habitatge es trobin amb casos de persones que viuen en barraques, infrahabitatges o okupant pisos sense les mínimes condicions d’habitabilitat. Amb aquesta okupació volen «interpel·lar» directament l’Ajuntament de Manresa que, afirmen, «segueix sense donar solució a la majoria de les famílies que acull l’Obra Social del Bages i a moltes altres que s’adrecen a Serveis Socials».

Des de la PAHC llancen l’advertiment de què seguiran practicant la desobediència civil perquè asseguren que la seva lluita «és l’única resposta possible contra les injustícies i violacions dels drets humans més elementals», alhora denuncien que el que viuen les persones més empobrides de la nostra societat és una «violència legal». Pel que fa al consistori manresà, el culpabilitzen de ser «incapaç» de posar en marxa un Pla Local d’Habitatge que «doni respostes mínimes a les necessitats dels que estem més precaris».

BBVA i els rescats bancaris

Des de la Plataforma recorden que el BBVA va comprar Unimm, la fusió de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu, per tan sols un euro; i Catalunya Banc, unió de Caixa Catalunya, Manresa i Tarragona, que havia estat rescatada per més 12.000 milions d’euros de diner públic.

Destaquen també que el BBVA acumula «milers de pisos buits arreu del territori», mentre milers de famílies veuen com «no tenen cap solució en matèria d’habitatge». Per aquest motiu, afirmen que és «del tot legítim» que s’okupi un edifici propietat del BBVA. Cal tenir en compte també els beneficis multimilionaris del banc, que han pujat als 2.642 milions d’euros l’últim any. Alhora denuncien que és un banc que inverteix en la indústria armamentística: l’any 2013 l’entitat «va dedicar 3,6 milions d’Euros al sector armamentístic».

Article publica a l’Apunt

 https://directa.cat/actualitat/pahc-bages-allibera-seu-sise-bloc-dhabitatges-manresa
También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More